News Flash:

Romanul care a fost internat in COMA intr-un spital din Italia, dupa prabusirea podului de langa Genova, a murit

19 August 2018
640 Vizualizari | 0 Comentarii
pod

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca romanul care initial fusese declarat mort, in urma prabusirii podului din apropiere de Genova, dar care de fapt fusese internat in coma profunda de gradul IV intr-un spital italian, a decedat sambata.
"In continuarea informatiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, in apropiere de Genova, ca urmare a prabusirii unei portiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari: Cetateanul roman ranit in urma prabusirii viaductului Morandi a incetat din viata in cursul acestei zile. Decesul a fost notificat de catre medici, atat familiei, cat si reprezentantilor Consulatului General al Romaniei la Torino aflati la spital. Reprezentantii echipei consulare sunt in contact cu familia cetateanului roman si acorda asistenta consulara necesara in astfel de situatii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neinsufletit si a certificatului de deces. Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleante familiei indurerate in aceste momente extrem de dificile", informeaza MAE, intr-un comunicat de presa remis sambata MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe preciza, miercuri, ca unul dintre romanii declarati morti in urma prabusirii podului din apropierea orasului Genova, Italia, este de fapt in viata, insa este internat in coma profunda de gradul IV. Reprezentantii ministerului mai spuneau ca "eroarea a fost sesizata in cursul acestei zile, odata cu sosirea familiei care a constatat ca trupul neinsufletit prezentat de autoritatile italiene pentru identificare nu era cel al cetateanului roman in cauza".

Sora romanului declarat mort la Genova, dar care era de fapt internat in spital, in coma profunda, a declarat ca este ultima persoana care a vorbit cu barbatul si ca acesta avea o stare proasta, nu se simtea bine. Cei doi au avut o sora care a murit la 23 de ani lovita de fulger.
emeia a mai spus ca a vorbit cu fratele ei cu o jumatate de ora inainte de prabusirea podului.

”M-a sunat, m-a intrebat daca suntem bine acasa, i-am spus ca toata lumea e bine si mi s-a parut un pic ciudat in voce, l-am intrebat ce este cu el si mi-a spus ca are o stare proasta, ciudata, ca ploua, e pe ruta in Italia, ploua foarte tare si ca nu se simte el bine. Are o casa construita recent la Curtisoara, a terminat-o, noi am sfintit-o acum ceva timp si am spus ca facem in fiecare an masa. Chiar mi-a zis ca il cheama Marian, urma sa fie Sfanta Maria, a zis ca trimite bani sa fac masa, sa chem oamenii sa manance in casa lui. I-am spus ca nu avem timp, lasa ca facem in septembrie. Aceasta a fost toata discutia noastra. Parca a presimtit. A zis ca ne auzim, ma mai suna. La maxim o jumatate de ora s-a intamplat. Cu mine a vorbit ultima data”, a adaugat ea.

Cel putin 42 de oameni au murit dupa prabusirea unui segment al viaductului Polcevera (Morandi), pe autostrada A10, in apropiere de orasul Genova, conform celui mai recent bilant neoficial, informeaza cotidianul Corriere della Sera. Alte trei trupuri neinsufletite au fost descoperite in ultimele 24 de ore sub daramaturi. Potrivit ANSA, pompierii au descoperit trupurile unei fetite de noua ani si ale parintilor ei intr-un vehicul "complet strivit".

ANSA a precizat ca noul bilant este neoficial intrucat noile victime nu au fost in mod oficial identificate.

Prefectura din Genova a transmis ca nu poate momentan confirma informatiile din presa privind faptul ca nu ar mai exista persoane disparute in urma tragediei de marti, relateaza agentia The Associated Press.

Ruperea unui cablu de otel probabil a cauzat prabusirea segmentului suspendat al Autostrazii A10 din Italia in apropierea orasului Genova, afirma un membru al Comisiei de ancheta, citat de site-ul cotidianului La Repubblica.

Ziua de sambata a fost declarata zi de doliu national, in contextul in care la Genova sunt programate ceremonii funerare publice pentru unele dintre victime. Insa familiile unora dintre victime au decis sa nu participe la ceremonii in semn de manie fata de modul in care autoritatile italiene au gestionat incidentul, relateaza agentia Dpa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007487 (s)