News Flash:

Reuniune la Paris a coalitiei internationale antijihadiste

2 Iunie 2015
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic5
Strategia care urmeaza a fi adoptata in fata avansarii gruparii jihadiste Statul Islamic in Irak si in Siria va fi in tema centrala a unei reuniuni marti, la Paris, a reprezentantilor tarilor coalitiei internationale conduse de SUA, ale carei circa 4.000 de raiduri in 10 luni nu au reusit sa-i opreasca pe jihadisti.
Reuniunea, in prezenta premierului irakian Haider al-Abadi, a ministrilor si a reprezentantilor organizatiilor internationale, are scopul — potrivit Ministerului Afacerilor Externe francez — sa permita 'schimbarea strategiei coalitiei', care consta in prezent in raiduri aeriene si formarea soldatilor irakieni si a rebelilor moderati sirieni pentru a actiona la sol.
Insa aceste actiuni nu au putut impiedica infrangerea armatei irakiene la Ramadi.
Planurile irakiene pentru recucerirea acestui oras, cazut sub controlul Statului Islamic, vor fi in atentia reuniunii de la Paris, a afirmat luni un responsabil american care a preferat anonimatul. 'Nu este vorba despre o reuniune de rutina. Venim pentru a discuta cu premierul Abadi despre planul sau pentru a elibera Ramadi si provincia Al-Anbar', a declarat el pentru AFP.
Primul ministru irakian urmeaza sa explice membrilor coalitiei ce anume intentioneaza sa faca guvernul sau pentru a recuceri provincia Al-Anbar si cum ii pot veni in ajutor partenerii internationali.
Irakienii spera sa poata mobiliza triburile sunite pentru a recuceri provincia Al-Anbar, dar Bagdadul trebuie de asemenea sa reia rapid controlul asupra militiilor siite care si-au asumat pentru moment esentialul luptelor pentru a opri inaintarea Statului Islamic.
Acest rol al militiilor siite—sustinute de Teheran — alarmeaza Washingtonul.
'Este foarte important ca toate fortele sa fie puse sub comanda si controlul guvernului si premierului irakian. Acesta este unul dintre elementele fundamentale ale planului', a subliniat responsabilul american.
AGERPRES

haider al-abadi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004465 (s)