News Flash:

CUTREMUR foarte puternic in Japonia!

31 Mai 2015
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
cutremure21
Un cutremur puternic a avut loc sambata in largul coastelor de sud ale Japoniei si a fost resimtit in intreaga tara, dar fara sa provoace victime sau pagube si fara sa declanseze o alerta de tsunami, relateaza BBC News online.
Potrivit Institutului american de geofizica USGS, cutremurul a avut o magnitudine de 7,8 si a fost localizat la 874 de kilometri sud de capitala japoneza Tokyo, la o adancime de aproximativ 700 de kilometri.
Seismul a avut loc la ora locala 18.30 (14.40, ora Romaniei).
Cladiri din Tokyo au fost zdruncinate timp de aproximativ un minut, iar cutremurul a crescut in intensitate, potrivit AFP.
Seismul nu a declansat o alerta de tsunami si nu au fost semnalate victime sau pagube importante.
Insa pompierii din Tokyo au anuntat ca au primit apluri telefonice in care au fost anuntati ca persoane au fost ranite, potrivit postului NHK.
Reuters informeaza ca serviciile pe linia trenului de mare viteza Shinkansen intre Tokyo si Osaka au fost intrerupte pentru o scurta perioada de timp din cauza intreruperii curentului electric.
Unele trenuri de la Tokyo au fost oprite pentru verificari de siguranta, ceea ce a condus la formarea unor cozi de navetisti in zona unora dintre cele mai aglomerate statii din capitala.
"Zguduiturile au fost violente. Altarul nostru budist se legana intr-o parte si-ntr-alta", a declarat pentru NHK Michiko Orita de pe Insula Hahajima, situata in apropiere de epicentru, adaugand ca "n-am mai trait niciodata asa ceva. A fost inspaimantator".
"A fost un cutremur foarte puternic. A fost resimtit intr-o zona vasta. Din fericire, pentru ca a fost adanc, pericolul de tsunami este mic", a declarat Naoki Hirata de la Centrul de Cercetare pentru Cutremure din cadrul Universitatii din Tokyo.
Japonia este una dintre tarile cu cea mai intensa activitate seismica.
Un cutremur cu magnitudinea de 9 a provocat, in martie 2011, un tsunami, soldat cu 20.000 de morti in nord-estul tarii si care a provocat un accident la Centrala nucleara Fukushima Daichi. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006454 (s)