News Flash:

Reguli pentru a avea un zambet frumos

9 Iunie 2015
1229 Vizualizari | 0 Comentarii
zambet2

1. Periaza-ti dintii de doua ori pe zi
Periaza-ti dintii zilnic, dimineata si înainte de a merge la culcare. Cu toate acestea, nu te spala imediat dupa expunerea smaltului dintilor la acizii care se gasesc în unele alimente sau bauturi.


2. Mergi la medicul dentist în mod regulat
Este foarte important sa mergi la un control stomatologic cel putin o data pe an. Nu numai ca medicul dentist va putea sa identifice problemele de sanatate orala din timp, dar este si ocazia perfecta pentru o curatare profesionala a dintilor.


3. Adopta o dieta sanatoasa si echilibrata
Cea mai buna reteta pentru dinti sanatosi este o dieta sanatoasa si echilibrata! Mananca fructe si legume, dar evita expunerea îndelungata a dintilor la substantele acide pentru a preveni eroziunea acida. Evita consumul de alcool si fumatul, pentru ca acestea pot cauza probleme grave de sanatate orala.


4. Foloseste ata dentara
Foloseste si produse de curatare interdentara, precum ata dentara, pentru a elimina mancarea si placa bacteriana acolo unde se strange de obicei: între dinti si de-a lungul gingiei.


5. Ai grija de dintii tai si cand esti în miscare
Asigura-te ca îti pastrezi obiceiurile sanatoase si atunci cand ai o zi aglomerata sau cand calatoresti: mesteca guma fara zahar dupa orice masa sau gustare pentru a stimula secretia salivara si a reduce acizii placii bacteriene.


6. Ai grija de dintii sensibili
Aproape 1 din 3 persoane sufera de un anumit grad de sensibilitate dentara. In cazul în care consumul de alimente reci sau fierbinti este dureros sau simti durere în timpul periajului, consulta medicul dentist pentru a determina cauza.


7. Evita sa ai gura uscata
Oricine are gura uscata din cand în cand, uneori din cauza medicamentelor. Este mai mult decat incomod, deoarece poate creste riscul de boli ale gingiilor, de aparitie a cariilor dentare si a infectiilor bucale. Mesteca guma fara zahar pentru 20 de minute dupa ce ai mancat sau ai baut pentru a stimula salivarea si bea apa regulat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007408 (s)