News Flash:

Cum prevenim aparitia acneei

8 Iunie 2015
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
acnee1
Acneea, una dintre cele mai frecvente afectiuni ale pielii, poate aparea sub mai multe forme: cosurile, acele formatiuni care apar la nivelul pielii si contin, uneori  puroi; punctele negre, formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, ce blocheaza porii; punctele albe, care apar ca urmare a blocarii porilor si chisturile, care se formeaza imediat sub piele si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida. 
Pentru a preveni aparitia acneei trebuie sa acorzi atentie îngrijirii pielii de zi cu zi, sa nu faci excese alimentare si sa elimini factorii stresanti, întrucat acestia pot duce la dereglarile hormonale care se afla în stransa legatura cu declansarea acneei.
Foloseste un scrub bland
In ceea ce priveste îngrijirea faciala, se recomanda folosirea unui scrub care contine mici particule abrazive. Scrubul se aplica pe piele cu miscari circulare, de 2-3 ori pe saptamana.
Rolul lui este acela de a îndeparta celulele moarte si toxinele ce apar la nivelul pielii.
Nu folosi produse cosmetice uleioase
De asemenea, este de preferat sa se evite folosirea unor produse cosmetice uleioase, întrucat poate duce la cresterea cantitatii de sebum la nivelul foliculilor de par.
Fa o baie de aburi
In cazul în care vrei sa îndepartezi de una singura punctele negre, mai întai trebuie sa faci o baie de aburi, pentru a permite deschiderea porilor.
Incearca produsele cosmetic pe baza de acid retinoic
Pentru prevenirea si tratarea acneei se recomanda folosirea produselor cosmetice pe baza de sulf, benzoil peroxid si acid salicilic.  
Cand produsele cosmetic nu dau rezultate, poti încerca ceva mai puternic, mai exact acidul retinoic, un derivate al vitaminei A.
Rolul acestei substante este acela de a îmbunatati aspectul pielii, prin grabirea procesului de desprindere a celulelor moarte si formarea altora noi.

cosurile punctele negre
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007282 (s)