News Flash:

Cele mai eficiente vitamine pentru infectii

4 Iunie 2015
1245 Vizualizari | 0 Comentarii
vitamine

Vitamina C este solubila in apa si are proprietati antioxidante. Ajuta la prevenirea infectiilor prin cresterea numarului de anticorpi din sange, acestia atacand bacteriile si virusurile. Alimente precum citricele, capsunile, rosiile si legumele cu frunze verzi contine vitamina C. Trebuie evitata supradoza, caci aceasta poate duce la diaree si alte tulburari stomacale.

Vitamina D este si ea solubila in grasimi si poate fi obtinut din carne, oua si lactate, dar si din alimente imbogatite. In plus, poate sa fie creata de corpul uman atunci cand acesta este expus la soare.

In afara faptului ca mentine muschii si oasele sanatoase, vitamina D creaza si obariera fata de infectii, raceli, intarind sistemul imunitar.

Vitamina E joaca un rol crucial pentru sistemul imunitar, fiind eficienta mai ales in cazul persoanelor in varsta. Ajuta la producerea anticorpilor si se gaseste in masline, germeni de grau, porumb, nuci si seminte.

Vitamina A este solubila in grasimi si joaca un rol foarte important in intretinerea mucoaselor, astfel incat reuseste sa tina departe agentii patogeni de corp. In plus, dupa cum arta un studiu publicat in 2007 in "Annals of Nutrition and Metabolism", ea face anticorpii mai rezistenti in lupta cu factorii nocivi.

Grupul vitaminelor B (B-1, B-2, B-3, B-5, B-6, B-7, B-9, B-12 si acidul folic) este continut de carnea de peste, carnea rosie slaba, oua, produse lactate, fasole si legume cu frunze verzi.

Vitaminele B3 si B1 au proprietati antivirale, B1 ajuta la inhibarea inmultirii virusului HIV, B3 ajuta la regenerarea tesuturilor si la vindecarea mai rapida a diverselor boli si lista poate continua.


vitamina c proprietati antioxidante vitamina d vitamina e vitamina a
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006504 (s)