News Flash:

Regulamentul TimPark, modificat de Consiliul Local Timisoara. Abonamentele online, disponibile in curand

24 Mai 2022
428 Vizualizari | 0 Comentarii
locuri de parcare

Viceprimarul Ruben Latcau (USR) a anuntat, marti, in sedinta Consiliului Local Timisoara, ca, de saptamana viitoare, se vor putea elibera abonamente TimPark on-line din toate categoriile, inclusiv rezident
 
 
Nu vom mai vedea cozi la Administrarea Domeniului Public (ADP) pe Splaiul Nicolae Titulescu numarul 9.

Alesii locali au dezbatut proiectul de hotarare privind modificarea prevederilor Regulamentului de functionare a sistemului de parcare a autovehiculelor in Municipiul Timisoara – TimPark, aprobat in 25 ianuarie 2022.


Noi scumpiri - Alimentele pentru care romanii vor plati mai mult
„Modificarea se refera la a permite sa se faca abonament rezident si pentru masini de firma”, a explicat Latcau. Astfel, timisorenii vor trebui sa aleaga intre a-si face abonament Rezident fie pentru masinile personale, fie pentru cele de firma. Nu sunt permise ambele variante.

Edilul a intrat apoi in polemica pe marginea acestui subiect cu consilierul local Daniela Maris (PNL), care a propus ca firmele sa poata rezerva cinci locuri in imediata apropiere a punctului de lucru. Ea s-a referit punctual la o strada din zona Iosefin unde detine o afacere.

Ruben Latcau a spus ca acest lucru nu este posibil in zona deoarece sunt mai multe cabinete medicale si saloane de infrumusetare amenajate in subsolurile cladirilor.

Iata modificarea adoptata, marti, de catre consilierii locali:

„Se modifica prevederile art. 11 lit. f) din Regulamentul de functionare al sistemului de parcare a autovehiculelor in Municipiul Timisoara, aprobat prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr.20/25.01.2022, care va avea urmatorul continut:

„Art.11.

f) Abonament „REZIDENT”;
Se emite, cu valabilitate de la data eliberarii si pana la finele anului in care este eliberat, solicitantilor persoane fizice, pentru adresa de domiciliu din municipiul Timisoara, respectiv pentru adresa de resedinta (fosta viza de flotant) inscrisa in actul de identitate de catre autoritatile competente. Eliberarea abonamentului se face pe baza de buletin (carte) de identitate, prin intermediul caruia se determina subzona de rezidenta careia i se aplica abonamentul, si certificat de inmatriculare al autovehiculului avand inspectia tehnica periodica valabila.

In cazul autovehiculelor detinute in comun de catre soti, respectiv autovehiculelor detinute in familie, intre rude de gradul I, se va prezenta, suplimentar, si certificatul de casatorie, respectiv certificatul de nastere, in cazul in care solicitantul nu este inscris ca proprietar in certificatul de inmatriculare al autovehiculului. Abonamentul se inscriptioneaza cu numarul de inmatriculare al vehiculului si este netransmisibil. Acest tip de abonament poate fi eliberat si in cazul autovehiculelor inmatriculate pe persoane juridice, caz in care abonamentul se va elibera pentru subzona unde persoana fizica solicitanta are adresa de domiciliu/resedinta in actul de identitate, suplimentar urmand a se prezenta si o dovada din partea proprietarului din care sa rezulte dreptul persoanei fizice de a utiliza acel autovehicul. Acest tip de abonament se poate elibera pentru un singur autovehicul/persoana.

Abonamentul confera drept de stationare pe ambele categorii de locuri de parcare/stationare – asa cum sunt ele definite la art. 3 alin. 3, semnalizate corespunzator si cuprinse in subzona unde se regaseste adresa de domiciliu/resedinta a persoanei fizice solicitante, in intervalul orar 08,00 – 08,00, conform Anexei 5 (subzone tarifare), fara insa a asigura si rezervarea unui loc de parcare.”

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004954 (s)