News Flash:

Regele Mihai a retras nepotului sau Nicolae titlul de "Principe al Romaniei"

10 August 2015
1543 Vizualizari | 1 Comentarii
principele nicolae
Regele Mihai a retras nepotului sau Nicolae titlul de "Principe al Romaniei". Potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai l, transmis luni AGERPRES, "in ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de 'Principe al Romaniei' si calificativul de 'Alteta Regala'".
De asemenea, regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi, precizeaza sursa citata.
"In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti. Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat", indica sursa citata.
Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de regele Mihai, mai informeaza comunicatul.
Principele Nicolae s-a nascut la 1 aprilie 1985, la Geneva, ca fiu al principesei Elena si al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizatiei Natiunilor Unite.
In 2010, la implinirea varstei de 25 de ani, regele Mihai I i-a conferit titlul de principe al Romaniei si calificativul de Alteta Regala, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.
Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, Principele Nicolae era al treilea in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005034 (s)