News Flash:

Oprea propune majorarea pedepselor pentru ultraj

5 August 2015
1515 Vizualizari | 1 Comentarii
gabriel oprea
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a elaborat, la initiativa ministrului Gabriel Oprea, un proiect de modificare a Codului Penal, in asa fel incat agresiunile impotriva politistilor, jandarmilor sau magistratilor sa fie majorate cu doua treimi, potrivit MAI.
Proiectul vizeaza modificarea a doua articole din Codul Penal, respectiv articolul 257 - Ultrajul si articolul 279 - Ultrajul judiciar, in sensul majorarii pedepselor pentru aceste fapte, cu scopul de a descuraja actiunile violente indreptate impotriva reprezentantilor autoritatii statului.
Conform initiativei legislative, faptele comise asupra unui politist, jandarm, procuror sau judecator, aflati in timpul serviciului sau "in legatura cu exercitarea acestor atributii urmeaza a se sanctiona cu pedeapsa prevazuta pentru acea infractiune, ale carei limite se majoreaza cu doua treimi".
Totodata, proiectul de modificare include majorarea pedepselor pentru faptele de ultraj care au ca victime celelalte categorii de functionari publici care indeplinesc functii ce implica exercitiul autoritatii de stat.
“Evenimentele inregistrate in ultimul timp, cat si analizele pe care le-am facut cu structurile de specialitate ale MAI, ma determina sa am aceasta initiativa. Sustin cu tarie ca cei care reprezinta autoritatea statului trebuie sa fie respectati si mai bine protejati de lege”, a afirmat Gabriel Oprea. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008064 (s)