News Flash:

Recep Tayyip Erdogan va aproba pedeapsa cu moartea pentru cei implicati in lovitura de stat esuata, dupa o decizie a Parlamentului - VIDEO

19 Iulie 2016
951 Vizualizari | 0 Comentarii
Recep Tayyip Erdogan
Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat luni seara, pentru CNN, va aproba orice decizie cu privire la pedeapsa capitala adoptata de parlament, intrucat "poporul turc doreste pedeapsa cu moartea". Pe de alta parte el a subliniat ca va cere Statelor Unite, in mod oficial, sa il extradeze pe liderului religios Fethullah Gulen, considerat vinovat de organizarea loviturii de stat.
CNN a difuzat un fragment din interviul realizat cu presedinte turc.
"Liderii se vor aduna si vor discuta daca accepta, daca vor pune in discutie, iar eu, ca presedinte voi aproba orice decizie va iesi din Parlament", a declarat Erdogan, cu privire la propunerea privind reintroducerea pedepsei cu moartea. Turcia a abolit pedeapsa cu moartea in 2002, urmata de o interzicere totala in 2004 ca parte a introducerii unor reforme privind drepturile omului intreprinse pentru a obtine statutul de membru al UE.
"Oamenii din strada au formulat aceasta cerere. Oamenii sunt de parere ca acesti teroristi trebuie ucisi... De ce sa-i tin si sa le dau de mancare in inchisori, ani la rand, asta spun oamenii", a declarat Recep Tayyip Erdogan. "Ei vor un final rapid pentru ca oamenii si-au pierdut rude, vechini, copiii...ei sufera, deci oamenii sunt foarte sensibili si vor sa actionam judicios si cu grija in acest caz", a adaugat presedintele turc.
Daca Turcia va reintroduce pedeapsa cu moartea, tara nu se va mai putea alatura Uniunii Europene, a declarat, luni, sefa diplomatiei europene Federica Mogherini.
( Arestari in masa in Ankara, zeci de detinuti fortati sa stea in genunchi, pe jumatate dezbracati)
 
Erdogan a mai declarat, pentru CNN, ca urmeaza sa fie intocmita documentatia prin care Turcia va cere extradarea din SUA a liderului religios musulman Fethullah Gulen care s-a  autoexilat in statul american Pensylvania.
 
Desi autoritatile de la Ankara sustin ca Gulen s-a aflat in spatele tentativei de lovituri de stat, acesta neaga toate acuzatiile.
In total, 8777 de functionari au fost demisi din Ministerul de Interne, iar printre arestati se numara 103 generali si amirali.

Galerie Video


presedinte turc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005717 (s)