News Flash:

Reactiile comunitatii internationale dupa asasinarea jurnalistului japonez de catre gruparea Stat Islamic

1 Februarie 2015
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
Gruparea Stat Islamic (SI) a afirmat sambata ca a executat un ostatic japonez rapit in Siria, al doilea intr-o saptamana, un act calificat "nedemn" de Tokyo si condamnat ferm de comunitatea internationala incepand cu Washington, Paris si Londra.
Japonia a promis duminica sa nu cedeze in fata terorismului, dupa difuzarea unei inregistrari atribuite SI care anuntat decapitarea unui al doilea cetatean japonez.
"Suntem scandalizati si condamnam (acest act) cu cea mai mare fermitate", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului nipon, Yoshihide Suga.
"Este un act de terorism nedemn impotriva caruia sunt foarte furios", a adaugat premierul japonez Shinzo Abe, vizibil emotionat.
"Nu le-o vom ierta niciodata teroristilor", a continuat el. "Japonia este foarte hotarata sa isi asume resonsabilitatea impreuna cu comunitatea internationala pentru a combate terorismul" si pentru ca cei responsabili "sa fie adusi in fata justitiei".
Abe a adresat condoleante rudelor ostaticului si a deplans ca eforturile Guvernului nu au permis salvarea lui.
"Nu am cuvinte pentru a exprima durerea pe care trebuie sa o resimta familia, Guvernul a facut tot posibilul pentru a gestiona aceasta criza, este foarte regretabil", a recunoscut premierul.
"Kenji a plecat. Nu pot gasi cuvintele in fata acestei triste morti", a reactionat mama victimei, Junko Ishido, in fata camerelor de luat vederi.
"Credeam ca poate se va intoarce. Dar acest anunt a venit ... As fi vrut ca el sa se intoarca viu, dar acum acest lucru nu se mai poate", a continuat ea.
Iordania a "condamnat vehement executarea unui al doilea ostatic japonez de catre SI" si s-a declarat "hotarata sa faca totul" pentru a salva viata pilotului sau tinut ostatic de gruparea jihadista.
Totodata, nu au intarziat sa apara nici reactiile din partea comunitatii internationale. Astfel, presedintele american Barack Obama a condamnat o "crima odioasa". "Statele Unite condamna uciderea odioasa a cetateanului si jurnalistului japonez Kenji Goto de catre gruparea terorista SI", a declarat el intr-un comunicat.
"Suntem solidari, astazi, cu premierul (Shinzo) Abe si cu poporul japonez in denuntarea acestui act barbar", a adaugat presedintele american.
Franta, prin vocea presedintelui François Hollande, si-a exprimat solidaritatea cu Japonia, denuntand o "crima brutala".
Presedintele "condamna cu cea mai mare fermitate uciderea brutala a cetateanului japonez Kenji Goto de catre Daesh", a anuntat Palatul Elysée intr-un comunicat.
"Franta este solidara cu Japonia in aceasta noua incercare", a adaugat seful statului.

siria yoshihide suga
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006839 (s)