News Flash:

Tragedie in Mexic

30 Ianuarie 2015
1450 Vizualizari | 0 Comentarii
O explozie de gaz intr-o maternitate din Mexic a provocat moartea a doi sugari si a unei infirmiere si ranirea a cel putin alte 73 de persoane, in timp ce imobilul a fost pe jumatate distrus, relateaza vineri AFP.
Circa 40% din structura spitalului din cartierul Cuajimalpa al capitalei Ciudad de Mexico a fost distrusa de explozie, produsa joi dimineata in jurul orei locale 07.00 (13.00 GMT), in timp ce un camion de gaz alimenta unitatea spitaliceasca, probabil din cauza unei scurgeri de la pompa vehiculului.
Printre raniti se afla noua bebelusi si sapte adulti in stare grava, conform serviciilor sanitare locale. Multi dintre ei au fost loviti de fragmente de sticla la momentul exploziei.
Autoritatile locale au anuntat initial moartea unui sugar si a unei infirmiere, dar ulterior primarul Ciudad de Mexico, Miguel Angel Mancera, a facut public decesul unui al doilea bebelus.
Primarul a declarat ca trei operatori ai companiei care livra gaz spitalului, dintre care doi au fost raniti, sunt retinuti de politie. El a precizat ca compania, Gas Express Nieto, deserveste municipalitatea capitalei federale mexicane din 2007.
De la primele ore ale diminetii, primarul si ministrii din guvernul federal s-au deplasat la fata locului. Echipe specializate si pompierii cauta inca printre daramaturi alte eventuale victime. Rudele celor care se aflau in spital la momentul exploziei au venit sa se intereseze de soarta lor, desi in jurul maternitatii persista inca un puternic miros de gaz.
"Astept noutati de la nepoata mea. Ea a nascut ieri. Suntem disperati, nu stim nimic", a declarat Martha Castellanos.
O anestezista care s-a prezentat ca in fiecare zi la locul de munca la ora 08.00 a fost socata sa vada starea in care se afla maternitatea.
"Niciodata nu mi-asi fi putut imagina un asemenea lucru. Sunt consternata", a spus ea, precizand ca o buna parte din colegii ei se aflau la serviciu in momentul exploziei.
Zona de urgenta pentru nou-nascuti a fost printre cele mai afectate de explozie si este "practic distrusa", a spus Adrian Ruvalcava, seful administratiei districtului Cuajimalpa.
"Urmarile seamana cu cele ale unui cutremur de pamant din urma cu mai multi ani", a mai spus el, referindu-se la seismul care a distrus o buna parte din Mexic in 1985.
Pe contul sau de Twitter, presedintele Enrique Pena Nieto si-a exprimat "tristetea si solidaritatea cu ranitii si apropiatii celor care au murit in spitalul din Cuajimalpa".
Papa Francisc a evocat si el tragedia pe contul sau de Twitter. "Ne rugam pentru victimele exploziei de la spitalul din Cuajimalpa si pentru familiile lor, fie ca Domnul sa le dea pace si putere", a scris Suveranul Pontif.
Mai multe incidente legate de gaz au avut loc recent in Mexic. In mai 2013, 25 de persoane au murit in accidentul unui camion cisterna in statul Mexic (centru), iar in ianuarie acelasi an o explozie de gaz a provocat moartea a 37 de persoane la sediul companiei nationale petroliere mexicane Pemex.
AGERPRES

mexico
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006632 (s)