News Flash:

Punct modular de triaj Covid in Timis, la Faget. Se reactiveaza in anticiparea valului cinci

3 Ianuarie 2022
393 Vizualizari | 0 Comentarii
covid

Comitetul pentru Situatii de Urgenta (CNSU) propune guvernului ca in contextul valului cinci sa reactiveze 18 pavilioane modulare Covid folosite pentru triajul epidemiologic. Acestea se vor reactiva in judetele Arges, Bistrita-Nasaud, Dolj si Timis. Cel din Timis va fi organizat la Spitalul din Faget.
 
 
CNSU precizeaza ca amenajarea constructiilor modulare se face la solicitarea prefectilor de judet. CNSU cere guvernului sa aprobe scoaterea din rezerva de stat a 18 unitati modulare dotate cu sisteme de incalzire, astfel:

trei in Arges, la Spitalul de Pediatrie Pitesti din judetul Arges.
opt in Bistrita-Nasaud, la Spitalul Judetean de Urgenta, Spitalul Orasenesc „George Trifon” si Spitalul Orasenesc Beclean.
sase in Dolj, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Spitalul Clinic Municipal Filantropia si Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes.
una in Timis, la Spitalul Orasenesc Faget.
Solicitarea CNSU are loc in contextul in care Institutul National de Sanatate Publica (INSP) anunta ca varful valului Omicron ar putea fi atins la finalul lunii ianuarie, „cu 25 de mii de cazuri pe zi sau mai multe”. INSP a prezentat si trei scenarii posibile referitoare la evolutia pandemiei.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006046 (s)