News Flash:

CJ Timis vrea sa faca la Bastionul Theresia cel mai performant centru turistic din tara

31 Decembrie 2021
357 Vizualizari | 0 Comentarii
Bastionul Theresia

Consiliul Judetean Timis are planuri mari pentru revitalizarea Bastionului. Vrea ca pana anul viitor sa faca aici cel mai performant centru turistic din tara, dar si un centru multifunctional pentru activitati culturale.
 
 
Cei de la CJ Timis doresc sa revitalizeze Bastionul Theresia, fapt pentru care au intocmit si un regulament de organizare. Spatiile vor fi impartite egal intre sectorul HoReCa si sectorul cultural. Au fost si discutii pe acest subiect. Un exemplu este mutarea Sectiei Documentar-Periodice a Bibliotecii Judetene, care se afla in zona dedicata HoReCa.

Pentru 2022, reprezentantii CJ Timis propun doua noutati pe partea de cultura si turism. Cea mai importanta ar fi infiintarea celui mai mare centru de informare turistica din tara.

„La Bastionul Theresia din Timisoara, judetul nostru va avea cel mai performant centru de informare turistica din tara, adaptat la cerintele si nevoile turistilor. Initiativa face parte dintr-un plan coerent de revitalizare culturala si sociala a Bastionului, plan care, desigur ca a deranjat cateva grupulete de interese deoarece le lasa fara obiectul confortului. Nu ma deranjeaza sa explic, am facut-o saptamanile trecute si reiau pentru o informare cat mai corecta: spatiul de la Bastion e prea important ca sa ramana ocupat cu depozite sau zone administrative. In anul care vine, tot ce tine de institutiile de cultura finantate de Consiliul Judetean Timis va fi optimizat, iar beneficiarii de gratuitati in zona zero a orasului vor reda comunitatii spatiul pe care l-au folosit ani la rand. Pe langa centrul ultramodern de informare turistica pregatit pentru TM2023, vom crea si un centru multifunctional, care va fi pus la dispozitia actorilor culturali in baza unui regulament care sa asigure functionarea si inchirierea in mod transparent si echitabil pentru toti cei interesati de infrastructura acestuia. 2023, anul in care Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii, va gasi cele doua obiective de investitie perfect functionale, alaturi de o zona a Bastionului revigorata cultural si social, plina de turisti”, scrie Alexandru Proteasa, vicepresedintele CJ Timis intr-o postare pe Facebook.

Noul regulament privind impartirea si organizarea Bastionului a fost votat in luna iunie de consilierii judeteni, fiind un proiect elaborat de vicepresedintele CJ Timis Alexandru Proteasa.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005392 (s)