News Flash:

Protestele din sanatate se EXTIND. Angajati din TREI SPITALE din Bucuresti au iesit in curtea unitatilor medicale

12 Aprilie 2018
885 Vizualizari | 0 Comentarii
sanitas

Sute de asistente, infirmiere si medici de la Institutul "Marius Nasta", de la Spitalul de Urgenta "Sf. Ioan", dar si de la Institutul "C.C. Iliescu" au protestat in fata unitatilor spitalicesti, acestia fiind nemultumiti de scaderea sporurilor.
Asistente, infirmiere, personalul administrativ si chiar medici de la trei spitale din Capitala au protestat, joi dimineata, fata de regulamentul sporurilor pentru sistemul de sanatate, care le plafoneaza sporurile la 30%.

Angajatii de la Institutul de Pneumofiziologie "Marius Nasta", de la Spitalul de Urgenta "Sf. Ioan" si de la Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" spun ca, din cauza acestor sporuri, salariile le scad chiar si cu 1.000 de lei.

Cadrele medicale de la Institutul de Pneumofiziologie "Marius Nasta" sustin ca se vor primi sporuri diferentiate, ceea ce nu este normal, in conditiile in care toti angajatii spitalului intra in contact cu bolnavi de tuberculoza, HIV sau hepatita B. Acestia s-au strans in curtea spitalului si au scandat ''Vrem sa muncim, nu sa cersim!".
Tot joi dimineata, aproximativ 200 de angajati ai Spitalul Judetean din Tulcea au protestat in curtea institutiei, fiind nemultumiti de reducerile salariale drastice pe care le-au resimtit, in urma modificarii legislatiei in privinta salarizarii. Oamenii au scandat ”Mincinosii”, ”Hotii” si „Ne vrem banii inapoi”, au suflat in vuvuzele si fluiere si au purtat foi printate pe care au scris ”Sanatatea valoreaza mai mult de 30%”.

Angajatii spun ca situatia este grava, iar protestele vor continua si chiar vor lua amploare, pana cand situatia va fi remediata.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, miercuri, ca regulamentul de sporuri se lucreaza la Ministerul Sanatatii, nu la Ministerul Muncii, precizand ca 97% din cei carora li se aplica legea salarizarii o apreciaza.

"Intrebati Ministerul Sanatatii pentru ca regulamentul de sporuri se lucreaza de catre Ministerul Sanatatii. Ministerul Muncii a dat o lege, au fost majorari, cred ca nu poate nimeni sa conteste nimeni majorarile din sistemul de sanatate. Mai departe ce se intampla cu regulamentul de sporuri sa comunice ... 97 la suta dintre cei carora li se aplica legea salarizarii o apreciaza pentru ca au cresteri salariale. In ceea ce priveste sporurile din sanatate, acolo este un regulament de sporuri separat care se face de catre Ministerul Sanatatii. Nu prea are legatura cu legea", a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1330 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007593 (s)