News Flash:

Procurorul Mircea Negulescu, vizat de 12 dosare aflate la Parchetul General - surse

1 Martie 2018
950 Vizualizari | 0 Comentarii
img 07478200

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca in prezent, procurorii de la Parchetul General au in lucru 12 cauze privindu-l pe fostul procuror Mircea Negulescu, vizand activitatea sa de procuror de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti si DNA Ploiesti.
Potrivit surselor citate, cele mai multe plangeri se refera la modul in care magistratul facea anchetele. In unele dintre sesizari unt vizati si alti magisyta

Una dintre acestea este sesizarea facuta de fostul deputat Vlad Cosma.

Fostul deputat Vlad Cosma s-a prezentat, marti dimineata, la Parchetul General, pentru a-si sustine plangerile depuse impotriva mai multor procurori de la DNA Ploiesti care, potrivit acestuia, ar fi falsificat probe pentru a-l incrimina pe el si pe familia sa, Mircea Negulescu fiind unul dintre ei. Cosma a mai sustinut ca toate neregulile pe care le-a constatat au fost deja semnalate in spatiul public si in fata organelor abilitate.
„Am o lista cu 30 de persoane care au depus plangeri si sesizari impotriva acestui procuror (Mircea Negulescu, n.r.). (...) Din ce am vazut si eu in presa, toti spun acelasi lucru, desi nu ne cunoastem. Descriu aceeasi modalitate de a falsifica probe si de a incrimina oamenii pe nedrept cu tot felul de mijloace ilegale, din punctul nostru de vedere. Poate lui Negulescu i se par legale. (...) Acestea sunt persoane care au depus diverse plangeri impotriva acestor metode ilegale, persoane care in ultimii doi ani au semnalat atat public cat si in fata organelor anumite ilegalitati. (...) Am depus in plangerea de la Parchetul General, am enumerat dosarele penale in care s-au intamplat aceste lucruri si despre care pot sa prezint dovezi. Nominal, sunt vizati: Sebastian Ghita, Victor Ponta, Daniel Savu, Andrei Volosevici. Mai multi oameni politici”, a mai spus Cosma.

Fostul deputat a depus pe 9 februarie o plangere impotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea si Mircea Negulescu, ultimul fiind recent exclus din magistratura. El ii acuza pe procurori de compromiterea intereselor justitiei, cercetare abuziva, represiune nedreapta, abuz in serviciu si constituirea de grup infractional organizat.

Postul Antena 3 a difuzat mai multe inregistrari prezentandu-l pe Vlad Cosma, care a aratat ca procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea au incercat sa inventeze dosare in baza unor "probe fabricate" unor oameni politici si de afaceri, printre care si lui Sebastian Ghita. Totodata, fostul deputat a dezvaluit cum procurorul DNA Ploiesti Lucian Onea i-ar fi cerut sa modifice anumite documente si probe care ar fi fost folosite ulterior in dosar.

Acesta a mai subliniat ca sunt foarte multe dosare in care are calitatea de martor, si nu ar putea preciza un numar exact al acestora, insa calitatea de martor denuntator o detine doar intr-un singur dosar, in care i s-a cerut, printr-un intermediar, un sfert de milion de euro. „In orasul Ploiesti se stie ca sunt zeci si sute de inregistrari cu Mircea Negulescu, nu sunt numai cele pe care le-am facut eu”, mai arata acesta.


parchetul general mircea negulescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005170 (s)