News Flash:

SCOLI INCHISE pentru a doua zi consecutiv! Judetele unde cursurile au fost suspendate marti si miercuri

27 Februarie 2018
956 Vizualizari | 0 Comentarii
scoli inchise

Marti si miercuri, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, cursurile scolare raman suspendate integral in mai multe judete. Ministerul Educatiei Nationale anunta ca scolile vor fi inchise si miercuri in judetele Braila si Olt.


"Marti, 27 februarie, cursurile sunt suspendate in toate unitatile de invatamant preuniversitar din judetele Dolj, Constanta, Giurgiu (cu exceptia gradinitelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov si Teleorman, dar si in Capitala. Tot marti, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactica in 17 scoli din mediul rural din judetul Mehedinti si in 14 unitati scolare din judetul Calarasi", transmite Ministerul Educatiei, printr-un comunicat de presa.
 
Potrivit sursei citate, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.
In prezent mai sunt in vigoare doua atentionari cod portocaliu de ger, ninsori si viscol. Este vorba de o atentionare cod portocaliu de ger, care a intrat in vigoare luni dimineata, la ora 03.00, si este valabila pentru mai bine de jumatate de tara, vizand judete din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea. Aceasta atentionare expira pe 1 martie, la ora 10.00. 
Este in vigoare si o a doua atentionare cod portocaliu, tot de viscol si ninsori, dar de data aceasta pentru judetele Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea si municipiul Bucuresti. Potrivit ANM, vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h si vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolita, determinand scaderea vizibilitatii sub 50 m. Acest cod portocaliu expira marti, 27 februarie, la ora 14.00.

BUZAU

Toate unitatile de invatamant din Buzau vor fi inchise, marti, din cauza viscolului, decizia fiind luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Buzau. Este vorba de peste 500 de unitati scolare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

TULCEA

Cursurile scolare vor fi suspendate, marti, in toate unitatile de invatamant din judetul Tulcea, decizia fiind luata luni seara, de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), din cauza atentionarilor meteo. Si in Arges se inchid 17 scoli, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit deciziei ISJ Tulcea, din cauza conditiilor meteo nefavorabile cursurile scolare vor fi suspendate marti in judet. Exceptie vor face gradinitele cu program prelungit, care sunt pregatite sa primeasca copiii, au mai anunta reprezentantii ISJ Tulcea. 

ARGES

De asemenea, directorii de la 17 unitati de invatamant din Arges au decis suspendarea cursurilor pentru marti, din cauza gerului, in functie de conditiile meteorologice urmand ca si alte scoli sa fie inchise. Potrivit Prefecturii Arges, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Arges intrunit, luni, in sedinta extraordinara a decis ca suspendarea cursurilor in cadrul unitatilor de invatamant din judetul Arges pentru ziua de marti sa revina directorilor unitatilor scolare dupa consultarea prealabila a presedintelui Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta.

“Pana la ora 18.00 (nr. luni), directorii unitatilor de invatamant care au luat hotararea de a suspenda cursurile si au informat in scris Inspectoratul Scolar sunt de la: Scoala Gimnaziala General Constantin Cristescu Lunca Corbului; Scoala Gimnaziala Sanda Movila Albota; Scoala Gimnaziala Nr. 1 Barla; Scoala Gimnaziala Gheorghe IIC Bratianu Ratesti; Scoala Gimnaziala Cotmeana; Scoala Gimnaziala Dumitru Udrescu Sapata; Scoala Gimnaziala Constantin Balaceanu Stolnici; Scoala Gimnaziala Vladimir Streinu Teiu; Scoala Gimnaziala Petre Badea Negrasi; Scoala Gimnaziala Raca; Scoala Gimnaziala Prof. univ. Ion Stoia Caldararu; Scoala Gimnaziala Cocu; Scoala Gimnaziala Mosoaia; Scoala Gimnaziala Babana; Structura Scoala Primara Tufanu (structura a Scolii Gimnaziale Petre Tudose Malureni); Scoala Gimnaziala Moraresti; Scoala Gimnaziala Nr. 1 Uda”, arata Prefectura Arges. In functie de conditiile meteorologice, si alte unitati de invatamant ar putea fi inchise.

CONSTANTA

Cursurile scolare vor fi suspendate si marti in toate unitatile de invatamant preuniversitar din Constanta, pentru a doua zi consecutiv, din cauza temperaturilor scazute si ninsorilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autoritatile locale din Constanta au decis, luni, suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant preuniversitar din judetul Constanta pentru ziua de marti, 27 februarie. In urma analizarii situatiei la nivelul judetului, marti se va decide daca este necesara prelungirea acestei situatii si pentru zilele urmatoare.

GIURGIU

In municipiul si in judetul Giurgiu, cursurile sunt suspendate atat luni, 26 februarie, cat si marti, 27 februarie, cu exceptia gradinitelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

OLT

Cursurile unitatilor de invatamant din judetul Olt vor fi suspendate, marti si miercuri, potrivit unei decizii luate de Inspectoratul Scolar Judetean Olt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul scolar general, Adrian Barbulete, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca suspendarea cursurilor este valabila pe toata durata codului portocaliu de vreme rea.

BRAILA

Toate scolile din judetul Braila vor inchise marti si miercuri din cauza gerului, a ninsorii si a viscolului, decizia fiind luata in cadrul sedintei extraordinare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila. 

”In cadrul sedintei extraordinare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila din 26.02.2018 s-a hotarat ca la nivelul judetului Braila sa fie suspendate cursurilor scolare, in toate institutiile de invatamant din judetul Braila, in perioada 27 - 28.02.2018”, se arata in informarea ISU Braila.

Judetul Braila se afla sub avertizare cod galben in intervalul 25 februarie, ora 3.00 – 1 martie, ora 10.00, cand sunt prognozate intensificari ale vantului in partea de sud-est a teritoriului, rafale ale vantului ce vor atinge 55 - 65 km/h si cod portocaliu, incepand cu 26 februarie, ora 3.00 – 1 martie ora 10.00, cand valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar si pe parcursul zilelor. In functie de evolutia fenomenelor meterologice, autoritatile ar putea prelungi perioada de suspendare a cursurilor de la unitatile de invatamant din judetul Braila.
TELEORMAN

Cursurile unitatilor de invatamant din judetul Teleorman au fost suspendate, incepand de luni de la ora 12.00 si marti. Potrivit hotararii luate, luni dimineata, in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), avand in vedere evolutia negativa a fenomenelor meteorologice - viscol, ninsori abundente si ger - si a faptului ca administratorii drumurilor nationale si judetene fac fata cu greu pentru deszapezirea carosabilului, cursurile unitatilor de invatamant sunt suspendate pentru ziua de 26 februarie, incepand cu ora 12.00, si in data de 27 februarie.


giurgiu olt braila teleorman
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004899 (s)