News Flash:

Procent scazut de promovabilitate la simularea BAC-ului, in Timis

1 Aprilie 2018
1041 Vizualizari | 0 Comentarii
simulare bac

Mii de elevi au simulat Bacalaureatul in Timis, dar numai 37 la suta au reusit sa-l si treaca. In urma examenului care a avut loc in luna martie, numai putin peste o mie de candidati au luat note de trecere, din cei peste 3.000 de liceeni care au dat probele scrise la BAC. Rezultatele nu se trec in catalog.
Liceenii din Timis au simulat examenul maturitatii ca sa fie pregatiti pentru probele scrise propriu-zise care vor avea loc in vara acestui an. Insa nu multi au reusit sa ia Bacalaureatul, la simulare. Oricum, mai multi ca anul trecut.

Conform situatiei alcatuite de Inspectoratul Scolar Judetean, procentul de promovare in Timis la simularea Bacalaureatului este de 37,17 la suta. Concret, din cei 3.142 de candidati din Timis care s-au prezentat la BAC, doar 1.168 au luat examenul, adica au luat medii mai mari de 6.

Trei dintre candidati au luat nota 10 la proba scrisa la Limba Romana, unul la Limba Materna, 15 la proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie) si 20 la proba la alegere a profilului si specializarii.

Anul trecut, la simularea Bacalaureatului, procentul de promovare a fost de 32,85 la suta.

Notele obtinute nu se contesta si nu se trec in catalog. Totusi, in situatiile exceptionale in care sunt elevi care doresc consemnarea notelor in catalog, acestia vor depune o cerere scrisa in acest sens.

Examenul propriu-zis are loc in vara. Probele Bacalaureatului vor incepe in luna iunie.

Prima proba scrisa, Limba si literatura romana, se va desfasura luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura materna este programata sa aiba loc marti, 26 iunie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Proba la alegere a profilului si specializarii va avea loc joi, 28 iunie.

Rezultatele vor fi afisate in 4 iulie (pana la ora 12:00), iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12 si 16. Rezultatele finale vor fi afisate in 9 iulie. Tion.ro

 


elevi simulat bacalaureatul bac rezultatele timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005994 (s)