News Flash:

Probleme pe autostrada Lugoj - Deva

25 Aprilie 2016
1290 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada lugoj deva2
Patita cu o portiune din autostrada Orastie – Sibiu, care a fost demolata din cauza lucrarilor proaste ce au dus la alunecarea carosabilului, CNADNR a decis sa efectueze o expertiza independenta si pentru lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva. O decizie justificata, daca ne gandim ca firma constructoare a celor doua tronsoane este aceeasi. Inspectiile efectuate pe teren de specialistii companiei au confirmat initial acest lucru, fiind emise cinci note de neconformitate. Expertiza independenta doar a confirmat problemele care au devenit vizibile in urma cu cateva luni, atunci cand lucrarile efectuate de firma constructoare italiana au fost efectiv spalate de ape, in urma unei ploi abundente, scrie tion.ro.
Directorul societatii desemnate in februarie sa realizeze expertiza a confirmat ca au fost descoperite deficiente importante pe lotul 2. Adrian Diaconu, directorul acelei societati, spune ca constructia nu este conforma cu proiectul, iar materialele folosite la terasamente sunt de calitate „mediocra”, conform Economica.net.
Diaconu a mai declarat ca eventuale reparatii ar fi putut fi executate si in perioada de garantie, dar ca nu ar fi normal ca statul sa semneze pentru niste lucrari prost facute: „Constructorul putea executa astfel de lucrari si in perioada de garantie, dar ar fi ca si cum statul ar cumpara un produs pe care ar trebui sa il repare ulterior in garantie. Nu poti receptiona marfa stricata”.
Reprezentantul firmei de expertiza a recomandat refacerea lucrarilor, aceasta prin aplicarea unor procedee de injectie sau consolidare pentru portiunile unde a fost deja turnat asfaltul si trecere la folosirea de materiale conforme unde nu a fost turnat deja asfalt si lucrarile nu sunt atat de avansate. Initial se vorbea chiar de demolarea unor portiuni din acest lot, dar recomandarile firmei de specialitate nu propun apelarea la asemenea solutii, ci remedierea situatiei existente.
Constructor al acestui lot a fost desemnat un consortiu format din doua societati italiene. Semnarea contractului de executie a avut loc decembrie 2013, iar ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in ianuarie 2014. Finalizarea lucrarilor era programata in iulie 2016, dar a fost amanata dupa ce a fost impusa realizarea celebrelor ecoducte.

orastie sibiu cnadnr lugoj deva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004886 (s)