News Flash:

Primele cazuri de „flurona” depistate in Ungaria. Pacientii au sub 30 de ani

5 Ianuarie 2022
758 Vizualizari | 0 Comentarii
flurona

Au fost detectate primele cazuri de infectare simultana cu gripa si cu COVID-19 si in Ungaria. Combinatia se numeste „flurona”, creata din alcatuirea cuvintelor „flu”, care inseamna gripa, respectiv corona. 
 
 
Primele cazuri de „flurona” au fost confirmate in Ungaria la laboratorul privat Neumann Labs. Este vorba de doi tineri cu varste sub 30 de ani, potrivit site-ului Nepszava, citat de hotnews.ro. Conform testelor facute in acelasi laborator, 78% dintre noile cazuri de coronavirus detectate de centru sunt infectii cu varianta Omicron.

Potrivit informatiilor publicate marti de autoritatile sanitare din Ungaria, varianta Omicron reprezinta deja 11 la suta dintre noile cazuri la nivel national. Desi in Ungaria au scazut in ultimele saptamani noile cazuri si decese asociate COVID-19, expertii transmit ca in urmatoarele saptamani ar putea avea loc un al cincilea val, din cauza raspandirii variantei Omicron.

In ultimele 24 de ore in Ungaria de 9,7 milioane de locuitori au fost detectate 2.429 de noi cazuri de COVID-19 si 83 de decese. In prezent, doar 62% din populatia Ungariei a fost vaccinata cu schema completa, in timp ce 33% a primit si cea de-a treia doza de vaccin anti-COVID-19, mai transmite sursa citata anterior.

In Romania inca nu a aparut primul caz de „flurona”, insa autoritatile sunt in garda. Specialistii de la Spitalul „Victor Babes” din Timisoara au transmis care sunt diferentele intre COVID-19 si gripa sezoniera, dar si cum sa ne protejam sanatatea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006386 (s)