News Flash:

Primele 5 lucruri pe care trebuie să le faci după ce ai adoptat un cățel

10 Martie 2020
1644 Vizualizari | 0 Comentarii

Adoptarea unui cățel se poate dovedi plină de provocări, de la alegerea patrupedului, până la controlul veterinar și achiziționarea de accesorii și mâncare, însă primirea unui nou membru în familie va avea, cu siguranță, momente pline de bucurie. Iată cinci lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că faci fiecare pas ca la carte.

  1. Vizita la veterinar și primele cumpărături

Primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când aduci acasă un animăluț este să treci pe la medicul veterinar. Vaccinurile, un control de rutină, analize, dar și pastiluța pentru deparazitare sunt obligatorii pentru sănătatea și bunăstarea patrupedului.

Apoi, cumpără tot ce este nevoie pentru a asigura un trai cât mai bun pentru pufoșenia ta. Pe lângă elementele de bază – zgardă, lesă, alimente și boluri de apă – vei mai avea nevoie și de un pat, jucării și alte articole de îngrijire, precum șampon, perie, ser fiziologic, scutece și alte produse esențiale. Este, de asemenea, o idee bună să ai la îndemână soluții dezinfectante, picături și șervețele umede pentru ochi.

  1. Pregătirea casei

Primele zile în casa ta sunt speciale pentru un animal de companie. Cățelul tău trebuie să se obișnuiască cu noua lui casă și să învețe la ce să se aștepte de la tine. Oferă-i un spațiu propriu și fă-l să se simtă în siguranță și să aibă întredere în tine și în membrii familiei tale.

Uită-te prin casă și îndepărtează obiecte pe care nu dorești să le roadă. Ar trebui să pregătești și restul membrilor familiei, să discuți cu aceștia despre implicarea fiecăruia în cumpărarea hranei, plimbarea cățelului și îngrijire.

Stabilește în ce cameră va petrece câinele tău cea mai mare parte a timpului. Întrucât va fi supus unui stres din cauza schimbării mediului (de la adăpost la tine acasă) și poate uita orice regulă pe care a învățat-o.

  1. Explorarea casei

Dacă stai la bloc sau la curte, ține-l în lesă în timp ce-l lași să exploreze și să adulmece teritoriul în care va locui de acum încolo. Arată-i mâncarea, patul și jucăriile. Câinii adoptați ar trebui să aibă suficient timp și spațiu pentru a se obișnui cu noul mediu. Dacă ai amenajat un spațiu unde își poate face nevoile, du-l acolo și răsplătește-l atunci când îl folosește cu succes.

Ai grijă să ii acorzi timp suficient și să te joci cu el cât mi mult, în fiecare zi.

  1. Socializarea cu adulți și copii

Întâlnirea cu membrii familiei nu este suficientă. Mai ales dacă patrupedul este mic, el trebuie să întâlnească multe persoane, de toate vârstele. Este important însă să-i lași noului tău prieten timp și spațiu să se apropie în ritmul lui de cei cu care vine în contact. Întâlnirea cu copii este foarte importantă. Chiar dacă nu ai micuți în familie, este bine să-l împrietenești cu aceștia. Copiii trebuie învățați să nu tachineze sau să sperie cățelul, ci să fie blânzi cu el, pentru ca patrupedul să învețe că interacțiunea este una pozitivă.

 

  1. Sfaturi utile pentru identificarea pufoșeniei în cazuri extreme

O altă idee pe care o poți pune în aplicare este cipul, implantat de obicei în cabinetul veterinarului. Dacă animalul tău de companie este pierdut sau furat, microcipul este o modalitate bună de a asigura revenirea acestuia în siguranță. Microciparea vine cu un avantaj enorm: registrul de evidență a patrupedelor cu stăpân. Aici poți afla în orice moment unde se află cățelușul tău, fiind monitorizat prin tehnologia GPS.

Dacă nu susții această abordare pentru identificarea patrupedelor, poți furniza informații de contact pe zgarda acestuia.

Atunci când alegi să aduci un animal în casa ta, îți iei o responsabilitate să ai grijă de acesta pentru tot restul vieții. În funcție de tipul de animal de companie pe care îl adopți, va trebui să faci câteva schimbări majore în viața ta pentru a-ți întâmpina noul prieten în locuință. Iar bucuria pe care o va aduce în viața ta este neprețuită.

 

Foto: Pixabay


explorarea casei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007322 (s)