News Flash:

Primarul orasului Baia Mare, Catalin Chereches, arestat pentru 30 de zile

28 Aprilie 2016
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
catalin chereches
Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost arestat preventiv, miercuri seara, pentru 30 de zile, fiind suspectat de comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Tribunalul Cluj a decis, miercuri, dupa peste sase ore de audieri si deliberari, arestarea preventiva a primarului municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, pentru 30 de zile, dupa ce acesta fusese retinut de DNA pentru luare de mita in forma continuata.
Unul dintre avocatii lui Catalin Chereches, Tiberiu Ban, a declarat ca, in opinia sa, in raport de probele existente anchetatorii nu au reusit sa dovedeasca flagrantul.
”La Tribunalul Cluj s-a judecat solicitarea DNA privind luarea masurii arestarii preventive fata de primarul Chereches si s-a motivat pe existenta unui pericol pentru ordinea publica. Noi am incercat sa dovedim ca o asemenea masura extrema privativa de libertate nu este necesara si am cerut control judiciar. Noi sustinem ca, in raport de probele existente nu s-a reusit sa se dovedeasca flagrantul, colegul meu sustinand ca este o provocare, tinand cont de faptul ca banii au fost inseriati cu o zi inainte. Instanta Tribunalului Cluj a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului Chereches”, a spus Ban.
Potrivit acestuia, decizia luata de Tribunalul Cluj va fi contestata.
La randul sau, Chereches a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca se astepta la decizie, pentru ca ”este campanie electorala".
”Totdeauna avem incredere in instanta si in perioada asta, altul mult mai important ca noi a fost rastignit pe cruce”, a spus primarul.
Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a ajuns, miercuri, in jurul orei 16, la Tribunalul Cluj, unde a fost prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pe 30 de zile.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marti, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra lui Chereches fiind gasita suma de 30.000 lei.
"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 26 aprilie 2016, a inculpatului Catalin Chereches, primar al municipiului Baia Mare, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata. In data de 26 aprilie 2016, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului Catalin Chereches fiind gasita suma de 30.000 lei. La data de 27 aprilie 2016, acesta urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile”, se arata in comunicat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005885 (s)