News Flash:

PRO TV si Ovidiu Anton cer EBU sa-si reconsidere decizia: "Vrem ca Ovidiu sa participe la Eurovision"

27 Aprilie 2016
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
eurovision 2016
PRO TV a trimis o scrisoare deschisa catre EBU pentru a convinge membrii Uniunii Europene de Radio si Televiziune sa-i dea lui Ovidiu Anton dreptul de a participa la Eurovision. In plus, PRO TV a ofertat EBU pentru a obtine drepturile de difuzare a concursului muzical. EBU a refuzat oferta.

Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro Tv a anuntat intr-o conferinta de presa desfasurata, miercuri, la sediul televiziunii, ca PRO Tv a trimis o scrisoare deschisa catre EBU, in care invita Uniunea Europeana de Radio si Televiziune sa-si reconsidere decizia si sa caute, alaturi de reprezentantii PRO TV, solutii pentru participarea lui Ovidiu Anton la concursul de la Stockholm. In plus, PRO TV a ofertat EBU pentru transmisiunea competitiei muzicale Eurovision 2016. EBU a refuzat oferta.
De asemenea PRO TV lanseaza pe 27 aprilie o petitie online prin care roaga romanii "sa isi exprime solidaritatea fata de Ovidiu si sa il sprijine in parcursul catre Eurovision 2016."
In urma retragerii TVR de la serviciile EBU, Romania a pierdut dreptul de a participa la competitia Eurovision din acest an.
"In calitatea noastra de post comercial de televiziune, ne dorim sa colaboram cu EBU pentru a sustine participarea lui Ovidiu in concurs si difuzarea evenimentului in Romania. Ii invitam pe organizatorii Eurovision sa-si reconsidere pozitia fata de concurent si sa lansam un dialog constructiv pentru a gasi solutiile pentru participarea lui Ovidiu si difuzarea anul acesta in parteneriat cu noi a evenimentului.", a afirmat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.
"Ovidiu Anton este cel mai afectat de decizia EBU de a nu permite Romaniei sa participe la Eurovision. Daca inlaturam toate aspectele financiare si comerciale, nimic nu ne impiedica sa participam, lui Ovidiu n-ar trebui sa-i fie obstructionata aceasta sansa de participare. Am vorbit cu oficialii de la EBU, cu executivii, dar n-am avut niciun raspuns favorabil, ci doar unul sec si scurt din departamentul legislativ EBU, in care ni se spunea ca nu putem sa obtinem dreptul de transmisiune. In plus, ni se comunica din nou ca nu se poate face nimic pentru Ovidiu Anton. Am trimis o scrisoare deschisa, vom demara astazi si o petitie online. Vom face presiuni pana in ultima zi. Sa speram ca putem sa transformam acest "Moment of Silence" intr-un "moment al dialogului deschis", a declarat Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV.
"Este nedrept ca Ovidiu sa fie retras din competitie in acest stadiu avansat, cu doar doua saptamani inainte de semifinale Eurovision este perceput ca un eveniment important, la nivel national, iar telespectatorii romani nu ar trebui privati de oportunitatea de a-l vedea. Astfel, excluderea lui Ovidiu este o pedeapsa acordata intregii tari, nu unei televiziuni.", a continuat Aleksandras Cesnavicius.
"E curios ca EBU a luat o astfel de hotarare transanta, dar la cat de tarziu s-a luat decizia, era deja decis. Materialele de promovare pentru Romania erau facute. Noi suntem pregatiti inca de luna trecuta, trebuie doar sa ne dea dreptul sa le intoarcem onoarea oamenilor care ne-au votat. In ultimii sase ani am participat constant la Selectia Nationala Eurovision cu dorinta de a castiga si de a merge mai departe in finala internationala, asa incat sunt mai pregatit ca oricand sa urc pe scena. Am vrut sa pun la punct un show cat mai bun pentru Stockholm si am muncit mult de-a lungul anilor si mai ales in ultima perioada.", a declarat Ovidiu Anton, castigatorul selectiei nationale Eurovision 2016.
Televiziunea Romana (TVR) a fost retrasa de la serviciile EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeana de Radio si Televiziune) din cauza datoriilor acumulate inca din 2007, a anuntat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial. Una dintre consecintele excluderii TVR de la serviciile EBU este eliminarea din competitia muzicala Eurovision.
De asemenea, Televiziunea Publica va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numara Eurovision News si Sports News Exchanges, precum si drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiza legala, tehnica si de cercetare, precum si servicii de lobby. Situatia este fara precedent in istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusa din asociatie. Totodata, este prima oara cand o tara este exclusa din concurs.
Televiziunea comerciala PRO TV a facut o oferta Uniunii Europeane de Radio si Televiziune (EBU) in vederea obtinerii drepturilor de difuzare a Concursul cantecului european (Eurovision Song Contest 2016), care se va desfasura anul acesta la Stockholm (Suedia), in 10, 12 si 14 mai. EBU a efuzat oferta PRO TV. Asociatia europeana a televiziunilor publice nu vrea sa faca o exceptie de la practicile obisnuite si sa ofere drepturile de difuzare pentru Eurovision unei televiziuni comerciale. Mediafax.ro

pro tv ebu aleksandras cesnavicius
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007517 (s)