News Flash:

SOC! Cristian Burci, patronul Adevarul, traficant de copii. Cum a scapat basma curata - VIDEO

27 Aprilie 2016
1187 Vizualizari | 0 Comentarii
burci2
Cristian Burci, patronul ziarului Adevarul, ridicat in aceasta dimineata de procurorii DIICOT intr-un dosar in care este suspectat de evaziune fiscala de 8 milioane de euro si devalizare, a fost in trecut protagonistul unui amplu material realizat de jurnalistii de laCBS. Burci a fost numit atunci "Baby Broker", intrucat a fost implicat intr-o retea de trafic de copii. Acesta a scapat insa basma curata intrucat, la acea vreme, fapta sa nu era reglementata prin lege.


Procurorii DIICOT au analizat cazul prezentat intr-un reportaj CBS difuzat de Antena 3, conform caruia omul de afaceri Cristian Burci ar fi fost implicat in traficul de copii. Anchetatorii au ajuns la concluzia ca la data savarsirii pretinselor fapte, activitatea infractionala nu era reglementata.

"Referitor la invocatele fapte de natura penala ce ar fi fost savarsite de catre anumite persoane, urmare a analizei efectuate, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Structura Centrala au constatat ca in speta analizata sunt incidente prevederile art. 16, alin. 1, literele b si f  din noul Cod de procedura penala, potrivit carora nu poate fi pusa in miscare si nici exercitata actiunea penala in cazurile in care fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege sau a intervenit prescriptia raspunderii penale (art.10 literele b si g din vechiul Cod de procedura penala), cazuri aplicabile diferentiat, in functie de momentul desfasurarii activitatii ilicite. Acest act normativ nu cuprindea insa dispozitii care sa reglementeze savarsirea vreunei infractiuni in cazul in care prevederile acesteia erau incalcate", informeaza DIICOT. 

Abia in anul 1991, cand legea a fost modificata pentru prima oara si republicata in Monitorul Oficial nr. 159 din 26 iulie 1991 - Legea 11/1990 privind incuviintarea adoptiei, legiuitorul a prevazut in art. 11, alin. 2 (devenit ulterior art. 12, alin. 2), ca pedeapsa pentru infractiunea de intermediere sau inlesnire a unei adoptii, cu scopul obtinerii unui folos material necuvenit, este cuprinsa intre unu si cinci ani de inchisoare.

Galerie Video


cristian burci adevarul diicot evaziune fiscala cbs baby broker
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004451 (s)