News Flash:

Primarul Nicolae Robu vrea un salariu de 5000 de euro!

15 Aprilie 2018
966 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, considera ca ar merita un salariu dublu fata de cel prezent, care este echivalentul a circa 2.000 de euro, care ar trebui sa fie format dintr-un salariu de baza la care sa se adauge bonusuri de performanta in functie de complexitatea unitatii administrativ-teritoriale pe care o conduce si de rezultate. 

In opinia sa, s-ar cuveni sa aiba un salariu cuprins intre 4.000 - 5.000 de euro pe luna, tinand cont de munca pe care o depune si de performantele obtinute pentru municipiu, inclusiv de manageriatul proiectelor cu fonduri europene pe care le-a realizat. 

El a declarat vineri ca primarii sunt tratati "ca un fel de hoti care se imbuiba ei de unde se poate si care nu trebuie sa aiba salarii mari". 

"Primarii sunt oamenii care au cea mai mare apreciere din partea concitadinilor lor si atunci nu e normal sa fie tratati astfel. Eu cred ca salariile primarilor ar trebui sa fie mult mai mari si iata, o spun eu, un om care nu da doi bani pe bani. Ar trebui sa aiba salarii mult mai mari decat cele pe care le au. Pana acum un an salariile erau de-a dreptul ridicole, acum sunt sensibil mai bune, insa ar trebui sa fie mult mai bune", a afirmat vineri, intr-o conferinta de presa, primarul Nicolae Robu. 

El sustine ca sunt rare cazurile de primari care si-au atras oprobiul public, in schimb acestia trebuie sa suporte foarte multe nedreptati, iar cresterea salariilor celor peste trei mii de edili din Romania ar fi benefica si pentru ca ar creste si contributia lor la fondul de pensii. 

"Ma refer la salariul primarilor de comune, orase si municipii. Consider ca pentru salariile primarilor ar trebui stabilita o grila in functie de complexitatea unitatii administrativ-teritoriale sub cateva aspecte si in functie de aceasta sa se stabileasca o componenta fixa a retributiei si apoi sa se acorde bonusuri de performanta in functie de contributia la modernizarea, dezvoltarea unitatii respective, pentru ca raspunderea asumata de primar este in aceasta zona", a detaliat edilul. 

Grila amintita de primar ar trebui stabilita prin lege, potrivit acestuia. 

Edilul explica anul trecut ca este aberant ca un primar sa raspunda de toate proiectele europene, dar sa nu aiba voie sa primeasca bonus pentru gestiunea cu succes a acestor proiecte. "Acolo se vede performanta, daca reusesti sa dezvolti orasul, sa creezi obiective noi, sa modernizezi ceea ce exista si sa faci asta si pe bani atrasi din alte surse, de exemplu fonduri europene, de la Guvernul Norvegiei, elvetiene (...). Atunci trebuie sa primesti un bonus'', spunea Nicolae Robu. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007765 (s)