News Flash:

Primarul Iasului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD, alaturi de viceprimarul Gabriel Harabagiu si Sorin Iacoban

9 Februarie 2018
882 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai chirica2

Primarul Iasului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD, alaturi de viceprimarul Gabriel Harabagiu si Sorin Iacoban. Presedintele PSD Iasi, Maricel Popa, spune ca decizia e definitiva, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Excluderea lui Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu si a lui Sorin Iacoban a fost votata vineri, cu 18 voturi din 21 posibile, in Biroul Permanent Judetean al PSD Iasi.

Presedintele PSD Iasi, Maricel Popa, a declarat ca, potrivit statutului, decizia este definitiva.

"Domnii sanctionati cu excluderea au posibilitatea de a se reinscrie peste un an in PSD. Inclusiv domnul Chirica. Ei au avut posibilitatea de a se exprima democratic, dar nu oricum, la colt de strada. Acesta este motivul excluderii din partid. Eu vreau sa colaborez cu domnul primar Chirica, pentru ca avem proiecte importante de dus la capat impreuna", a spus Maricel Popa.
Mihai Chirica a parasit, vineri, sedinta Biroului Judetean al PSD Iasi, in care se discuta excluderea sa din partid, declarand ca sustinatorii sai au fost ”invitati” sa paraseasca sala.

"Dupa ce ne-am expus punctele de vedere, li s-a cerut celor care ne sustin sa paraseasca sala. Am plecat impreuna cu ei. Ni s-a reprosat ca am emis comunicate referitoare la sustinerea Guvernelor Grindeanu si Tudose. Am explicat sustinerea pe care am avut-o fata de acele guverne. Au fost date 3 voturi in Comisia de Etica, dar la final ar fi fost 7. Nu a fost respectat regulamentul. Noi am venit azi pentru a coase o fisura intre organizatia municipala si cea judeteana”, a declarat Mihai Chirica.

Chirica spunea ca statutar nu poate fi exclus, deoarece decizia Biroului Judetean trebuie trimisa la organizatia municipala.

Marti seara, Comisia de etica a PSD Iasi a recomandat excluderea din partid a lui Mihai Chirica, a viceprimarului Gabriel Harabagiu si a lui Sorin Iacoban. Ulterior, Organizatia Municipala Iasi a votat ca Mihai Chirica sa ramana in PSD.

Mai multi lideri PSD Iasi i-ar reprosa lui Chirica faptul ca, in ianuarie 2018, filiala municipala, controlata de primarul Iasului, si-a anuntat sustinerea pentru fostul premier Mihai Tudose, in conditiile in care organizatia judeteana s-a pozitionat de partea liderului partidului, Liviu Dragnea.

In urma cu un an, vicepresedintele PSD, Mihai Chirica, presedinte interimar al PSD Iasi, a fost suspendat din toate functiile politice la o sedinta a CExN al PSD, dar fara a se aplica sanctiunea excluderii din partid. Liderul PSD Liviu Dragnea spunea atunci ca a refuzat sa supuna votului CExN excluderea lui Mihai Chirica, el aratand ca aceasta ar fi trecut cu o majoritate ”zdrobitoare” si ca se asteapta ca, in perioada urmatoare, Chirica sa inteleaga motivele nervozitatii pe care a creat-o in PSD.


maricel popa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005939 (s)