News Flash:

INCREDIBIL! Un fost bodyguard al lui Nicu Gheara este consilierul personal al vicepremierului Paul Stanescu. Reactia socanta a lui Stanescu

8 Februarie 2018
1062 Vizualizari | 0 Comentarii
stanescu

Vicepremierul Paul Stanescu a declarat, joi, ca il cunoaste de 20 de ani pe Mihai Novacescu, fost bodyguard al lui Nicu Gheara, pe care l-a numit pe un post de consilier personal, dar ca nu stie cu ce s-a ocupat, ca va cerceta, va analiza si va lua o decizie. Stanescu a fost intrebat ce il recomanda pe Novacescu pentru acest post si in ce domeniu il consiliaza, vicepremierul fiind iritat de aceste intrebari si spunandu-le jurnalistilor ca nu este treaba lor.
Mihai Novacescu, fost bodyguard al lui Nicu Gheara, a fost numit consilier personal al vicepremierului Paul Stanescu in Guvern.

Vicepremierul a declarat, joi, ca nu stia ca Novacescu a fost garda de corp pentru Nicu Gheara, ca nu l-a vazut niciodata si nu il cunoaste pe Nicu Gheara, insa pe Mihai Novacescu il stie de 20 de ani.

"Voi cerceta, voi analiza si voi lua o decizie", a spus vicepremierul.

Intrebat ]n ce domeniu il consiliaza Novacescu, Stanescu a raspuns: "E treaba mea. (...) Trebuie sa stiti, consilierii sunt pe diferite probleme pe care le consideram importante. Este problema mea asta".

Paul Stanescu a mai spus, la intrebarile insistente ale presei, ca "nu trebuie facut un caz din asta" si ca "este ceva minor".

"Il cunosc pe Mihai de 20 de ani, dar nu am fost casatorit cu el ca sa stiu ce a facut. Ne-am intalnit o data, poate de doua ori pe an. Haideti sa nu facem un caz din asta, ca e ceva minor", a afirmat vicepremierul.

Intrebat, din nou, ce il recomanda pe Mihai Novacescu pentru postul de consilier, Paul Stanescu a replicat: "Dar pe dumneavoastra ce va recomanda sa fiti jurnalist (...) Nu pot raspunde (...) Daca insistati cu intrebari (...) Haideti sa fim civilizati". El a spus, apoi, ca Novacescu este angajat de o zi sau doua si ca nu i-a dat atributii pana acum.

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca avea nevoie de paza, Paul Stanescu a spus ca nu are de ce sa se pazeasca, pentru ca este un om liber si poate merge oriunde: "Am fost validat ministru in 18 octombrie, cred, si de la inceput am spus ca nu vreau sa am paza, sa am SPP, ca eu consider ca nu e cazul, nu am de ce sa ma pazesc. Sunt un om liber, ma pot duce oriunde, nu am nevoie de paza".

Vicepremierul Paul Stanescu a facut aceste declaratii la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde magistratii judeca, joi, o cerere de confirmare a redeschiderii urmaririi penale intr-un dosar in care este vizat. 

El a reluat declaratiile potivit carora va demisiona din functie daca va fi inceputa urmarirea penala impotriva sa.

In acest dosar, vicepremierul Paul Stanescu s-a prezentat la instanta suprema si in 25 ianuarie, iar atunci magistratii au amanat dezbaterile pentru ca nu au fost citate toate partile implicate.

Vicepremierul sounea atunci ca nu stie care este dosarul pentru care s-a cerut redeschiderea urmaririi penale, dar ca daca va deveni inculpat isi va da imediat demisia din functie.

"Va spun un lucru clar si sigur - in momentul in care voi deveni inculpat in acest dosar, eu, Paul Stanescu, imi voi depune imediat demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie sa stiti de la mine. Declaratia mea e o certitudine (...) Daca voi fi, daca (inculpat - n.r.)”, afirma vicepremierul Paul Stanescu la instanta suprema.

Intrebat de jurnalisti daca acea finantare a fost ilegala, Stanescu a spus ca nu este problema sa, ci a anchetatorilor, sa stabileasca acest lucru: "Nu-i problema mea, e a anchetatorilor. Eu cred ca totul a fost legal, asta cred. Nu ma intrebati, vedeti dosarul, va informati".

Cauza a fost inregistrata in 17 ianuarie, iar alaturi de Stanescu intimati in dosar mai sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotosman si Remus Manolache, fiind vorba despre o cerere de confirmare a redeschiderii urmaririi penale intr-un dosar in care procurorii DNA Craiova au investigat modul de finantare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de catre Consiliul Judetean Olt, in perioada in care Paul Stanescu era presedinte al CJ.

Cercetarile au fost incepute in urma unui raport al Curtii de Conturi pentru anul 2010, vizand o finantare nerambursabila de peste doua milioane de lei. In 2013, dosarul a fost inchis de DNA Craiova. 

Paul Stanescu a condus Consiliul Judetean Olt intre anii 2008 si 2016.

Stanescu, presedinte al PSD Olt, a preluat functiile de ministru al Dezvoltarii si vicepremier dupa ce Sevil Shhaideh a demisionat din Guvern in urma anchetei DNA in dosarul „Belina”, el pastrand functia de vicepremier si dupa numirea noului guvern condus de Viorica Dancila.


mihai novacescu nicu gheara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007130 (s)