News Flash:

Primaria Timisoara a trimis somatii catre proprietarii terenurilor infestate cu ambrozia

30 Iunie 2022
270 Vizualizari | 0 Comentarii
ambrozie2

Primaria Timisoara a transmis saptamana aceasta 329 de somatii catre proprietarii de terenuri private ce se afla pe raza Municipiului Timisoara. 19 destinatari ai somatiilor transmise au comunicat ca au cosit terenurile si au transmis declaratii pe propria raspundere si fotografii in acest sens. 

Terenurile infestate cu ambrozia au fost identificate de  Biroul Avize si Control Mediu impreuna cu Politia Locala.

Reamintim faptul ca persoanele fizice si juridice au obligatia de a efectua lucrari de combatere a ambroziei. In cazul neaplicarii de masuri de combatere a ambroziei, celor somati li se vor emite avertismente (1-15 iulie), iar ulterior (16 iulie-31 octombrie) se vor aplica sanctiuni cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei persoanele fizice, iar cu amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei persoanele juridice.

Pentru ca lucrarile de combatere sa fie cat mai eficiente, cositul mecanic sau manual trebuie efectuat cat mai aproape de suprafata solului, in vederea distrugerii tuturor ramificatiilor care pornesc din tulpina principala. In caz contrar, se distruge doar tulpina principala, iar restul ramificatiilor se dezvolta, infloresc si produc in continuare polen.
Se recomanda cositul repetat de 2 -3 ori pe an.
Lucrarile de combatere se repeta in fiecare an pana la eradicarea buruienii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005179 (s)