News Flash:

La un pas de cod rosu de canicula in Timis

30 Iunie 2022
169 Vizualizari | 0 Comentarii
cod rosu


Judetul se afla sub cod portocaliu de canicula. Totusi, ”vecinul” judetului, in speta Aradul, se afla sub cod rosu de canicula. ANM lanseaza o avertizare de ultima ora referitor la valul de aer cald care a intrat in tara


COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 iunie si 1 iulie
Fenomene vizate: val de caldura si disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului si hartii

      In intervalul mentionat valul de caldura se va mentine in toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat in zonele de campie si de podis, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. In general temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade, iar cele minime intre 17 si 20 de grade.

 

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 iunie si 1 iulie
Fenomene vizate: val de caldura persistent si disconfort termic accentuat
Zone afectate: local Banat, Transilvania si Moldova

      In zilele de joi (30 iunie) si vineri (01 iulie), local in zonele joase din Banat, Transilvania si Moldova valul de caldura va fi persistent, iar temperaturile (diurne si nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. Dupa-amiaza se vor inregistra frecvent valori de 36...38 de grade, iar noaptea nu vor cobori in general sub 18...22 de grade si prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Nota: temperaturi maxime apropiate de recordurile absolute ale perioadei se vor inregistra pe arii restranse si in restul Transilvaniei, dar temperaturile minime vor fi mai coborate decat valorile extreme.

COD ROSU

Fenomene vizate: temperaturi extreme si disconfort termic deosebit de accentuat
Interval de valabilitate: 30 iunie si 1 iulie
Zone afectate: judetele Arad, Bihor, Satu Mare, Salaj, Maramures si Bistrita-Nasaud

      Joi (30 iunie) si vineri (01 iulie), in zonele joase din judetele Arad, Bihor, Satu Mare, Salaj, Maramures si Bistrita-Nasaud se vor inregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge si depasi recordurile absolute ale perioadei. Acestea se vor situa in jurul valorilor de 38...39 de grade in judetele Arad, Bihor si Satu Mare, iar in Salaj, Maramures si Bistrita-Nasaud vor fi 36...37 de grade. Pe parcursul noptilor temperaturile se vor mentine ridicate si doar in orele diminetilor se vor inregistra valori in general de 20...24 de grade.

Galerie Foto

cod
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0946 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030252 (s)