News Flash:

Primaria Timisoara a mobilat deja noul bloc pentru tineri

5 Martie 2014
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
Locuinţele din blocul de pe strada Divizia 9 Cavalerie (Ialomiţa), pe care şi-au anunţat intenţia să îl cumpere reprezentanţii Primăriei Timişoara, sunt şi mobilate, au gresie şi faianţă, din spusele viceprimarului Traian Stoia, dar mai trebuie făcute instalaţiile sanitare şi instalaţia electrică. Municipalitatea ar putea achiziţiona imobilul respectiv la un preţ de aproximativ 700.000 de euro.
Stoia a explicat, vineri, că proprietarii respectivului bloc sunt patroni la o fabrică de mobilă din judeţul Caraş-Severin şi au intrat în datorii, aşa că trebuie să vandă locuinţele din Timişoara.
„In zona Ialomița, la capătul străzii, pe partea stangă, există un bloc de vanzare. Il vinde o firmă din Reșița. Proprietarii sunt patronii de la o fabrică de mobilă din Caransebeș. Il vand pentru că nu mai au bani, sunt datori la bănci și trebuie să plătească. E vorba de un număr de 60 de garsoniere, de 24 de metri pătraţi, dacă am reținut bine, și cinci apartamente cu două camere. Am fost împreună cu domnul Robu și cu domnul Staia (n.r. – cu primarul Nicolae Robu şi directorul Direcţiei Clădiri, Terenuri şi Dotări Diverse din cadrul primăriei, Martin Staia), am văzut despre ce e vorba, există mobilier pentru toate camerele. Clădirea este solidă”, a declarat viceprimarul.
Edilul spune că uşile nu sunt încă montate, iar imobilul nu dispune de energie electrică şi mai trebuie realizate instalaţiile sanitare, estimand că mai este nevoie de investiţii cam de 2.000 de euro pentru fiecare spaţiu locativ.
„Ăsta e sistemul Caraş-Severin… Ușile sunt noi, dar nu sunt montate, sunt puse langă locuințe. Fiecare garsonieră are baie, sunt condiții relativ acceptabile. Oricum, pentru o familie tanără e în regulă pentru primii 2-3 ani (…) După părerea mea, dacă are în baie gresie și faianță, e o chestie în plus. Mobilierul este nou, ceva de genul asta, sunt tot felul de mobile”, a adăugat Stoia.
Viceprimarul a declarat că blocul de locuinţe a fost scos la licitaţie o dată, la un preţ de peste 700.000 de euro, că n-au fost doritori interesaţi, iar procedurile ar urma să fie reluate.
Autorităţile timişorene urmează să mai aibă discuţii şi negocieri cu reprezentanţii firmei din Reşiţa pentru a stabili detaliile unei eventuale achiziţii. Primarul Nicolae Robu a afirmat zilele trecute că, în cazul în care va fi cumpărat blocul respectiv, locuinţele ar urma să fie repartizate tinerilor cu studii superioare şi profesii necesare pentru oraș, meseriașilor de care are nevoie Timișoara.
Tion.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048147 (s)