News Flash:

Prietena mea mi-a spus sa aplic putin ulei de masline pe robinet. Cand am vazut rezultatul final, nu mi-a venit sa cred! Merita sa incercati!

27 Decembrie 2017
1159 Vizualizari | 0 Comentarii
ulei

Cu totii suntem la curent cu marele proprietati culinare ale uleiului de masline. Dar putini stiu despre alte intrebuintari ale lui. Mai jos am pregatit pentru dumneavoastra cateva idei de utilizare a uleiului de masline in afara bucatariei. Puteti sa le incercati!

Cum sa utilizati uleiul de masline in scopuri neobisnuite
1. Cum sa indepartati guma de mestecat

Daca ati calcat intamplator pe o guma de mestecat, sau daca ea s-a lipit de podea, nu va faceti griji. Turnati un pic de ulei de masline pe o carpa si stergeti urma de la guma. Apoi, ea poate fi indepartata cu usurinta.

2. Ingrijirea pervazurilor

Pervazurile de granit necesita periodic de o ingrijire aparte. O solutie ideala pentru acest lucru este uleiul de masline. Pur si simplu turnati o cantitate mica de ulei pe pervazul ferestrei, si intindeti uleiul pe toata suprafata. Dupa care ploaia va lustrui frumos pervazul.

3. Pentru redarea stralucirii robinetului

Un pic de ulei de masline ajuta la redarea stralucirii robinetului si a capului de dus, care va dura mult timp. Acest truc protejeaza, de asemenea suprafata de crom de acumularea calcarului. Rezultatul este pur si simplu uimitor!

4. Ulei pentru masaj

Pentru un efect mai bun nu trebuie neaparat sa utilizati uleiuri scumpe speciale pentru masaj. Utilizati cu incredere uleiul de masline in locul lor. Optional, puteti adauga la el cateva picaturi de uleiuri esentiale, pentru un miros mai placut.

5. Pentru reconditionarea mobilierului din lemn

Amestecati uleiul de masline cu suc de lamaie sau otet in proportie (2: 1). Aplicati o cantitate mica de amestec pe o carpa si stergeti mobilierul din lemn. Aceasta metoda va ascunde micile zgarieturi de pe mobilier.

6. Pentru a scapa de afide

Adaugati intr-o sticla cu pulverizator o cantitate de ulei de masline si o picatura de lichid de vase. Pulverizati amestecul pe plantele care sufera, si in scurt timp veti scapa de insectele afidiene.

7. Lotiune demachianta

Solutiile pentru indepartarea machiajului contin adesea componente toxice daunatoare. Aplicati o picatura de ulei de masline pe un tampon de bumbac si stergeti fata. Orice make-up este usor indepartat si in plus pielea fetei ramane hidratata.

8. Pentru a reimprospata produsele din piele

Frecati cu ulei de masline obiectele uzate din piele si lasati-le sa stea pentru o vreme. Apoi stergeti-le cu o carpa. Uleiul se poate folosi in locul cremei de incaltaminte. Aplicati pe pantofi un strat subtire de ulei si stergeti cu o carpa sau un prosop de hartie. Efectul este uimitor!

9. Pentru a repara un fermoar

Daca fermoarul s-a blocat, acesta poate fi usor remediat. Stergeti dintii fermoarului cu un tampon de vata inmuiat in ulei de masline. Apoi trageti incet cursorul.

Speram ca dupa citirea acestor informatii, veti folosi acest “aur lichid” nu doar pentru a condimenta salatele. Aceste sfaturi utile va pot ajuta sa rezolvati micile probleme de gospodarie aparute in fiecare zi!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007682 (s)