News Flash:

Pretul gazelor continua sa scada in Europa

27 Decembrie 2022
634 Vizualizari | 0 Comentarii
Pretul gazelor

Preturile de referinta la gaze pe piata din Europa au continuat sa scada marti, in conditiile in care vremea blanda de la sfarsit de an a redus ingrijorarile cu privire la aprovizionare si a permis cresterea stocurilor, transmite Bloomberg.

Preturile de referinta la hub-ul TTF de la Amsterdam au scazut marti dimineata cu pana la 3,6%, dupa ce saptamana trecuta s-au prabusit cu aproape 30%, in conditiile in care temperaturile in Europa de Nord-Vest ar urma sa ramana peste medie pana dupa Anul Nou. Livrarile abundente de gaze lichefiate, gradul de umplere peste medie a depozitelor de gaze si diminuarea obisnuita a cererii de gaze din partea sectorului industrial la final de an contribuie la scaderea preturilor de referinta in regiune, scrie Agerpres.

In jurul orei 10:38 a.m., la bursa de la Amsterdam, cotatiile la gaze naturale cu livrare in luna urmatoare erau in scadere cu 0,8% pana la 82,34 euro pentru un Megawatt-ora.

Temperaturile peste medie cumulate cu o productie mai mare de electricitate a turbinelor eoliene au permis Germaniei sa acumuleze gaze naturale in ultimele cinci zile, a informat presedintele Agentiei Federale a Retelelor din Germania (BNetzA), Klaus Mueller, intr-o postare pe Tweeter. Acesta a adaugat ca aceasta este o veste buna in ceea ce priveste securitatea aprovizionarii cu gaze in 2023.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005652 (s)