News Flash:

Preturile petrolului cresc vertiginos din cauza unor probleme majore in SUA

13 Decembrie 2022
405 Vizualizari | 0 Comentarii
Preturile petrolului


Preturile petrolului au crescut luni cu peste 2,6%, din cauza problemelor de aprovizionare provocate de inchiderea unei conducte majore in SUA si a amenintarii Rusiei cu o reducere a productiei, chiar daca slabirea restrictiilor din China privind Covid-19 a sustinut perspectivele privind cererea de combustibili, transmite Reuters.

Contractele futures pentru titeiul Brent au crescut cu 2,01 dolari, sau cu 2,6%, la 78,11 dolari pe baril, informeaza News.ro.

Titeiul american West Texas Intermediate a fost cotat in urcare cu 2,40 dolari, sau cu 3,4%, la 73,42 dolari pe baril.

Saptamana trecuta, preturile petrolului Brent si WTI au scazut la cel mai redus nivel din decembrie 2021, deoarece investitorii se temeau ca o posibila recesiune globala ar putea afecta cererea de petrol.

Potentialul unei intreruperi prelungite a livrarilor prin conducta Keystone dintre Canada si SUA a companiei TC Energy a contribuit la cresterea preturilor.

”Repararea conductei Keystone pare sa dureze mai mult decat era de asteptat, marind probabilitatea cresterii retragerilor suplimentare de petrol din stocurile de la Cushing”, a spus Jim Ritterbusch, de la firma Ritterbusch and Associates.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005347 (s)