News Flash:

Presedintele CJ Hunedoara solicita expertiza tehnica la drumul distrus spre cetatea Sarmizegetusa Regia

12 August 2016
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
drum surpat2
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Laurentiu Nistor (PSD), a declarat miercuri, la finalul unei vizite pe drumul care duce la cetatea Sarmizegetusa Regia, din Muntii Orastiei, ca va solicita o expertiza tehnica pentru a vedea daca studiul de fezabilitate, proiectul tehnic si tehnologia de constructie a drumului au respectat normele in constructii. 
Drumul a fost rupt de torenti in sapte locuri, in urma unei furtuni puternice care a avut loc in Muntii Orastiei, duminica noaptea, in unele portiuni carosabilul fiind afectat intre 30% si 70%. 
"Nu mi s-a parut corect cum dirigintele de santier a urmarit modul in care s-au desfasurat lucrarile (la drum, n.r.). Nu mi s-a parut corect ca proiectantul nu a prevazut, in locurile in care se vedea ca apa bate in drum, (...) gabioane sau ziduri de sprijin. Sunt niste lucruri inadmisibile, iar aceste greseli ne costa", a declarat presedintele CJ Hunedoara. 
El a aratat ca este cunoscut faptul ca in zona se pot forma torenti de pe versantii din vecinatatea drumului, care antreneaza si lemne de pe dealuri. 
Presedintele CJ Hunedoara este de parere ca drumul nu are infrastructura necesara, precizand insa ca fata de acest aspect se vor pronunta specialistii. "Dupa parerea mea, nu prea (s-a respectat infrastructura, n.r.), dar nu sunt specialist. O sa consultam specialisti, iar daca nu s-a respectat, fiecare sa raspunda", a spus Nistor. 
El a precizat ca in cazul in care se va face o expertiza tehnica, atunci specialistii se vor pronunta asupra structurii de rezistenta a drumului si a modului in care a fost turnat asfaltul. 
Presedintele CJ Hunedoara a mai spus ca pana la sfarsitul saptamanii traficul rutier spre cetatea dacica Sarmizegetusa Regia ar putea reveni la o oarecare stare de normalitate, in sensul in care in zonele afectate de viitura se va circula cu masina doar pe un singur sens de mers, cu semnalizarea corespunzatoare. 
O comisie formata din specialisti ai Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara a evaluat si luni pagubele produse furtuna puternica abatuta asupra drumului judetean care duce la cetatea dacica Sarmizegetusa Regia, din Muntii Orastiei, fiind identificate mai multe portiuni afectate de viiturile de pe versanti. 
Astfel, trei portiuni de drum au suferit deteriorari majore, carosabilul fiind afectat in proportie de 30%, 50% si, respectiv, aproape 70%. Pe alte patru portiuni de drum, pagubele sunt mai putin grave, fiind semnalate alunecari de teren si deplasari ale zidurilor de aparare a malurilor, a informat CJ Hunedoara. 
Drumul spre cetatea dacica Sarmizegetusa Regia a fost deschis oficial la sfarsitul lunii mai si are o lungime de 19 kilometri, carosabilul fiind acoperit cu asfalt. 
Modernizarea drumului dintre localitatea Costesti si cetatea Sarmizegetusa Regia a inceput in luna august 2015 si a costat 18,2 milioane lei, fonduri obtinute in cadrul Programului Operational Regional POR 2007-2013. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006711 (s)