News Flash:

Anunt de ultima ora despre programul Prima Casa

11 August 2016
926 Vizualizari | 0 Comentarii
prima casa2
Ministerul Finantelor Publice (MFP) are in vedere suplimentarea plafonului de garantii pentru programul "Prima Casa", urmand ca luna viitoare sa se ia o decizie cu privire la continuarea acestuia pe termen mediu si lung, a declarat miercuri ministrul de resort, Anca Dragu.

"Aceste sume (pentru programul 'Prima Casa' n.r.) nu trebuie alocate prin buget. Ele nu fac parte din rectificarea bugetara. Sunt garantii care intra in plafonul de garantii. Este un plafon aprobat la nivelul anului 2016 de 8,1 miliarde de lei. Avem in vedere suplimentarea acestui fond pe termen scurt. De altfel, avem in vedere si o analiza care sa dea directiile prin care acest program sa se perpetueze pe o perioada de timp mediu si lung", a afirmat Anca Dragu.

Ministrul Finantelor a explicat ca viitorul programului "Prima Casa" va depinde de discutiile cu bancile si cu clientii acestui program.

"Stam la masa cu bancile, cu investitorii, cu clientii sa vedem in ce masura acest program a fost unul de succes, in ce masura piata are nevoie de el sa continue, cum trebuie sa continue si sa venim cu aceasta propunere concreta pentru ca programul sa fie unul cu predictibilitate, sa fie unul pe termen mediu si lung", a mai spus Anca Dragu.

Oficialul MFP a precizat ca o decizie cu privire la continuarea programului va fi luata in luna septembrie.

Programul "Prima Casa" a fost modificat, la finalul anului trecut, in sensul diminuarii marjei de dobanda pe care bancile o pot aplica peste indicatorul ROBOR de la 2,5 puncte la 2 puncte procentuale. Totodata, s-a redus la jumatate plafonul de garantii de stat alocate, la aproximativ 1,6 miliarde de lei, insa, recent, pe fondul discutiilor cu privire la impactul Legii privind darea in plata asupra creditarii ipotecare, Guvernul a aprobat suplimentarea plafonului cu 500 de milioane de lei. 

prima casa buget rectificarea bugetara anca dragu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040058 (s)