News Flash:

Premierul Grindeanu se intalneste cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, inainte de anuntul privind evaluarea sefilor de parchete

29 Martie 2017
1058 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader1
Premierul Sorin Grindeanu va avea, miercuri, o intalnire cu ministrul Justitiei, inainte ca Tudorel Toader sa anunte public concluziile evaluarii sefilor de parchete. Ministrul Justitiei va sustine declaratii de presa la ora 18.00.
"O sa ma intalnesc azi cu domnul ministru, inainte de conferinta si de evaluarea pe care o va prezenta public domnul ministru", a declarat premierul Sorin Grindeanu.
Tudorel Toader, ministrul Justitiei, va anunta, miercuri la ora 18.00, care sunt concluziile evaluarii sefilor de parchete, dupa ce acesta a avut discutii cu Augustin Lazar si cu Laura Codruta Kovesi.
Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a anuntat, luni dimineata, ca miercuri va prezenta rezultatele evaluarii sefilor principalelor parchete: DNA si Parchetul General. "Am facut evaluarile. Cele 14 zile s-au implinit de aseara. Voi proroga termenul cu doua zile dat fiind ca am fost la Bruxelles. Miercuri, la pranz, voi organiza o conferinta de presa si va voi da toate detaliie", a declarat Tudorel Toader.
Intrebat ce va face daca presedintele Romaniei nu va fi de acord cu eventuale revocari, Toader a spus : "Presedintele (n.r Klaus Iohannis) si-a exprimat in repetate randuri opinia, eu imi voi exprima opinia in scris."
Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a ajuns, luni dupa-masa, la sediul Ministerului Justitiei, la scurt timp dupa ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, care a avut si el o discutie cu ministrul Justitiei. Anterior, ministrul a avut discutii si cu procurorul general al Romaniei.
In urma cu doua saptamani, ministrul Justitiei a anuntat ca face o evaluare a activitatii Ministerului Public si a DNA, sugerand totodata si ca sefii celor doua parchete ar putea sa-si dea demisia, dupa ancheta pe OUG 13 si motivarea publicata de Curtea Constitutionala. Ulterior, Tudorel Toader si-a nuantat declaratiile, precizand ca nu le-a sugerat procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, si procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, sa demisioneze, ci doar "a evocat o institutie din Codul Muncii". Mediafax.ro

tudorel toader
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005544 (s)