News Flash:

Premierul Dacian Ciolos va prelua interimatul la Ministerul Sanatatii

9 Mai 2016
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
dacian ciolos

"Prim-ministrul Dacian CioloÅŸ a convenit, împreună cu preÅŸedinteleKlaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii pentru a coordona direct ÅŸi a asigura continuitatea măsurilor necesare în sectorul de sănătate", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, informaÅ£ia fiind confirmată ÅŸi de AdministraÅ£ia PrezidenÅ£ială.

Potrivit sursei citate, luni a avut loc o primă reuniune a grupului de lucru al premierului pentru elaborarea Planului tactic din sistemul de sănătate, la discuÅ£ii participând secretarii de stat ai Ministerului Sănătăţii, reprezentanÅ£i ai Cancelariei ÅŸi coordonatori ai principalelor instituÅ£ii de cercetare din sănătate, profesori, coordonatori ai ONG-urilor de profil, experÅ£i ÅŸi consultanÅ£i din sectorul medical.

"Grupul va contribui, printr-un mecanism ad hoc de consultare, la elaborarea măsurilor pe termen scurt ÅŸi mediu pentru creÅŸterea siguranÅ£ei în sectorul medical ÅŸi a unor măsuri strategice de reformă. Pe termen scurt, va fi abordată problema infecÅ£iilor intraspitaliceÅŸti ÅŸi se va analiza abordarea administrativă actuală, în vederea realizării modificărilor necesare (ordine de ministru, HG, modificări legislative) pentru un mai bun control profilactic al domeniului. Pe termen mediu, pornind de la documentele de analiză ÅŸi strategiile de sistem deja elaborate, grupul va contribui la constituirea unui cadru de reformă reală în sectorul de sănătate", se mai precizează în comunicat.

Propunerile se vor centraliza la nivelul Cancelariei premierului până la începutul lunii iunie. Următoarea întâlnire a grupului va avea loc în cursul zilei de joi, 12 mai. "ToÅ£i cei prezenÅ£i la această primă reuniune au susÅ£inut că este momentul pentru a aduce în dezbatere publică situaÅ£ia reală a sectorului medical ÅŸi de a căuta soluÅ£ii la probleme neglijate de ani de zile, care au agravat ÅŸi subminat încrederea în capacitatea sistemului medical de a pune pacientul pe primul loc", mai informează Executivul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1100 (s) | 32 queries | Mysql time :0.003909 (s)