News Flash:

Casa Regala ii asteapta pe romani la Castelul Peles

8 Mai 2016
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
peles
Pe 10 mai, cea mai importanta sarbatoare a monarhiei romanesti, Casa Majestatii Sale organizeaza evenimente cu fast, la Castelul Peles din Sinaia. La ora 18, Familia Regala va iesi pe balconul castelului, pentru a saluta participantii la sarbatoare, iar la sfarsit vor zbura 400 de porumbei albi.
Marti, pe 10 mai sarbatoarea va debuta in Bucuresti, la Statuia Regelui Carol I din Piata Palatului Regal, unde la ora 10.30, va avea loc o ceremonie militara si depunere de flori.
Familia Regala va sosi la Statuia Regelui Carol I la ora 11. In incheiere, Militarii Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul vor prezenta publicului o demonstratie de indemanare cu arma. Vor fi prezenti Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Elena, dl Alexander Nixon, Principesa Sofia si Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei.
Apoi, dupa ora 13.00, evenimentele se muta la Sinaia, unde pentru prima data dupa anul 1947, va flutura Stindardul Regal.
Pe terasa Castelului Regal Peles, la ora 13.20, va avea loc ceremonia inaltarii Stindardului Regal pe catargul din turnul edificiului. Vor fi prezenti la ceremonie membri ai personalului Casei Majestatii Sale Regelui de la Palatul Elisabeta si de la Castelul Savarsin, Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale, personalul Muzeului National Peles si invitatii Familiei Regale veniti din strainatate pentru Jubileul de 150 de ani. Stindardul Regal va fi ridicat la sosirea pe terasa castelului a Custodelui Coroanei. Vor fi de fata Principele Radu, Principesa Elena, dl Alexander Philips Nixon, Principesa Sofia si Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei.
In piata din fata Corpului de Garda (La Tunuri), la ora 15, Principesa Mostenitoare Margareta va acorda premiile castigatorilor editiei a cincea a Maratonului Regal. Startul Maratonului Regal va fi dat la ora 8 dimineata si se va desfasura pe traseul Castelul Peles – Poteca Regala – Stana Regala – Poiana Tapului – Cascada Urlatoarea – Busteni – Partia Kalinderu – Manastirea Busteni – drumul forestier Poiana Tapului Sinaia – Castelul Peles.
Traditionala Garden Party si concertul de gala cu ocazia sarbatorii nationale de 10 Mai vor avea loc pe terasa si peluza Castelului Peles, de la ora 17 la ora 19.30.
Familia Regala asteapta cat mai multi romani sa vina la Castelul Peles, "la aceasta sarbatoare importanta pentru Coroana si pentru natiunea romana". De asemenea, sunt binevenite grupuri reprezentand organizatii, institutii sau comunitati.
Intrarea va fi libera, atat pentru public, cat si pentru presa. Publicul va avea acces pe peluza din fata castelului.
Accesul pe peluza din fata castelului este permis incepand cu ora 16.
Drumul de la intrarea pe domeniu pana la castel se va face pe jos pentru toti participantii. Intrarea masinilor pe domeniu este interzisa.
Intre ora 17 si ora 18, Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale va sustine un recital cu muzica de pe toate meridianele lumii.
La ora 18, Familia Regala va iesi pe balconul castelului, pentru a saluta participantii la sarbatoare. Trei avioane ale Iacarilor Acrobati vor survola parcul regal.
La ora 18.30, va incepe concertul de gala. Muzicienii vor evolua pe o scena asezata in aer liber, pe terasa castelului. Imaginile vor fi preluate pe doua mari ecrane, vizibile pentru toti cei aflati pe peluza.
Concertul va fi sustinut de orchestra largita a Cameratei Regale, avand ca invitati de onoare pe violonistul Remus Azoitei si pe tenorul Teodor Ilincai, precum si pe dirijorul Tiberiu Soare. Repertoriul va cuprinde piese de valoare si de popularitate din creatia compozitorilor romani George Enescu, Iosif Ivanovici, Ciprian Porumbescu si Grigoras Dinicu, precum si lucrari de Giacomo Puccini, Camille Saint-Saëns, Ernesto de Curtis si Eduardo di Capua.
Familia Regala va urmari concertul de pe terasa Castelului Peles. Concertul se va incheia la ora 19.30. La finalul concertului, vor fi lasati sa zboare 400 de porumbei albi.
In ziua de 10 mai 2016, restaurantele de pe cuprinsul Domeniului Regal Sinaia vor sta la dispozitia participantilor la evenimente. Restaurantele vor fi deschise intre ora 12 si ora 23 si vor avea terasele extinse si amenajate special pentru sarbatoare.
Parcarile auto vor fi gratuite pe parcursul zilei de 10 mai 2016 pe intreg Domeniul Regal Sinaia.
Sunt bineveniti toti cei care doresc sa ia parte la evenimente din tara, din Republica Moldova sau din alte colturi ale lumii.
In fiecare an, pe 10 mai este ziua regalitatii, fosta zi nationala a Romaniei, ziua dinastiei in care a avut loc intrarea in Bucuresti a principelui Carol I. Mediafax.ro

castelul peles familia regala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1334 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005727 (s)