News Flash:

Predoiu, despre Ponta: "Nu a inteles nimic din votul de anul trecut"

16 Iulie 2015
1043 Vizualizari | 0 Comentarii
predoiu
Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a calificat drept neconstitutionala propunerea avansata de Ponta referitoare la existenta unui acord cu presedintele Iohannis pentru desemnarea unui premier tot din coalitia de guvernare, in eventualitatea demisiei sale.
"Propunerea arata ca premierul Victor Ponta nu a inteles nimic din votul de anul trecut, de la alegerile prezidentiale, iar din punct de vedere juridic si constitutional demonstreaza pe deplin nivelul de cunostinte pe care premierul Victor Ponta, jurist de altfel, il are", a afirmat Catalin Predoiu, precizand ca o astfel de propunere contravine prevederilor Constitutiei.
Intrebat daca, in eventualitatea demisiei lui Victor Ponta, PNL poate reuni o majoritate parlamentara pentru a numi un nou premier, Catalin Predoiu a afirmat ca, potrivit copresedintilor partidului, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, exista negocieri politice si, la momentul potrivit, PNL va fi pregatit de guvernare.
"Exista discutii politice conduse de cei doi copresedinti si la momentul potrivit vom fi pregatiti de guvernare. Noi ne pregatim din ianuarie, de cand lucram la programul de guvernare care a fost elaborat si apobat de forurile partidului si, in acest moment, lucram la proiectele sectoriale, pe fiecare domeniu in parte pentru a detalia programul de guvernare”, a precizat Predoiu.
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, intr-o emisiune tv, ca si-ar da demisia de la sefia Guvernului daca urmatorul premier ar fi tot din coalitie si daca ar exista in prealabil un acord scris in acest sens, semnat cu presedintele Klaus Iohannis, el mentionand totodata ca vrea sa-si duca mandatul la bun sfarsit.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006488 (s)