News Flash:

Ponta, intrebat in ce conditii si-ar da demisia de la Guvern: Daca exista un acord politic cu Iohannis

16 Iulie 2015
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca si-ar da demisia de la sefia Guvernului daca urmatorul premier ar fi tot din coalitie si daca ar exista in prealabil un acord in acest sens, semnat cu presedintele Klaus Iohannis, el mentionand totodata ca vrea sa-si duca mandatul la bun sfarsit.
Ponta a fost intrebat, la o emisiune a postului B1 TV, despre faptul ca a renuntat la functia din partid, nu si la cea guvernamentala. "La partid am plecat eu si au venit la conducere niste oameni din PSD care au fost alaturi de noi. La Guvern, eu nu imi dau demisia ca sa vina cineva din PDL, domnul Predoiu. (...). Am fost consecvent cu ceea ce asteptau colegii mei de la mine. Dincoace, avem o coalitie, am discutat cu cei patru lideri ai coalitiei, am spus foarte clar: aceasta este coalitia care are un mandat de la Parlament si cat timp aceasta coalitie functioneaza imi fac treaba de prim-ministru", a spus el.
"Eu din decembrie i-am spus domnului Iohannis: domnule, daca functia de prim-ministru ramane a coalitiei...", a mai sustinut el.
Premierul a aratat insa ca nu isi da demisia din functie fiindca ii cere acest lucru liderul PNL Alina Gorghiu.
Intrebat daca si-ar da demisia in vreo conditie, Ponta a raspuns: "Sigur ca da, daca sunt convins si exista o intelegere politica ca aceasta coalitie de guvernare isi duce mandatul la bun sfarsit. (...) Numai cu presedintele tarii se poate face (aceasta intelegere - n.r.), dar din decembrie am spus lucrul acesta".
Victor Ponta a admis ca se refera la un acord politic semnat.
"E din decembrie oferta, nu va ganditi ca la o stire noua, din decembrie am spus acest lucru", a subliniat el, adaugand ca nu se considera "de neinlocuit", ci un prim-ministru care a avut rezultate.
Ponta a spus totodata ca vrea sa-si duca la bun sfarsit mandatul.
"Vreau sa-mi duc la bun sfarsit mandatul de prim-ministru si sa fie o guvernare de cinci ani de succes. Din acest moment, 99% din energia mea mi-o consum pentru guvernul pe care-l conduc, un guvern performant", a spus Ponta.
Ponta a mai aratat ca, dupa retragerea din functia de presedinte al PSD, va avea "mai putina responsabilitate politica, mai multa responsabilitate guvernamentala".
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006473 (s)