News Flash:

Povestea impresionanta a romanului care a salvat sute de animale. Are 46 de caini si 4 pisici si a ajuns viral pe Facebook cu o fotografie emotionanta

11 Mai 2018
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
animale

O fotografie in care un barbat plimba opt caini in Parcul Carol din Capitala a devenit virala pe pagina de Facebook ”Oameni ai Bucurestiului” a devenit virala, strangand zeci de mii de like-uri, distribuiri si comentarii.

Jurnalistii Adevarul l-au gasit pe protagonistul din fotografie. Numele sau este Gabriel Octavian Preda si a salvat sute de animale pana acum si el insusi detine 46 de caini si 4 pisici de care are mare grija.
Originar din Pitesti, Gabriel Octavian Preda (41 de ani) este de profesie inginer auto si iubeste animalele de cand era mic. Despre cei 8 caini din poza care a devenit virala spune ca zilnic ii scoate in parc.

”Scot mult mai multi, dar din pacate nu pe toti, timpul nu imi permite sa o fac”, spune Gabriel Octavian Preda, care detine acasa 46 de caini si 4 pisici: ”Nu mi-as incredinta animalele nimanui, sunt familia mea”.

Iar o intamplare tragica la care a fost martor cand era mic l-a facut sa isi doreasca sa faca mult mai mult pentru animale si sa se dedice salvarii si ingrijirii a sute de animale. ”In 1990, la blocul unde locuiam era o catelusa a unora pe care-i demolase Ceausescu si le daduse repartitie la bloc. Catelusa fatase si puii erau inca mici.

Au luat-o hingherii fara sa le pese. Puii au murit mancati de viermi. Eram copil si am facut tot ce am putut sa-i salvam. Am crezut ca nu se putea face nimic pentru ei atat timp cat nu mai era mama lor alaturi… Ulterior, cand am inceput sa salvez si am constatat ca poti sa-i ajut alaptandu-i, am realizat cat de meschini au fost adultii din acele blocuri, vecinii mei.

Plansetele puilor de catei le auzeam si noi, ca si copii, dar si parintii nostri, numai ca ei nu au facut nimic pentru acei puiuti de catel… Sute de adulti au lasat sa moara 6 nefericiti in chinuri groaznice. Asa a fost mereu si asa va fi, din pacate. egoism, indiferenta, nepasare, rautate, invidie, lipsa de respect”, isi aminteste Gabi Preda.

A creat o asociatie pentru protectia animalelor si un site pentru cei care vor sa salveze animale.In urma cu cativa ani, Gabriel Octavian Preda a creat Asociatia pentru protectia animalelor Riff. Asociatia are si un site (www.go-animaleromania.ro) creat special pentru cei care se implica in savlarea sau adoptarea animalelor. Iar asociatia poarta numele unui boxer tigrat pe care Gabriel Octavian Preda l-a salvat.
”Riff a fost un boxeras tigrat care la varsta de un an a fost aruncat intr-un tarc mic si insalubru pe motiv ca in familia unde a trait pana atunci a aparut un copilas si el a trebuit sa fie dat afara din casa, tipic romanesc.

Cand a realizat ca viata lui inseamna acel tarc si un castron de mancare si apa aruncate undeva intr-un colt, s-a hotarat ca nu mai are pentru ce sa traiasca si a refuzat hrana si apa.

Crezand ca e bolnav, stapanul lui s-a decis totusi sa-l duca la medic pt a-l trata. Diagnosticul a fost clar, depresie, sfatul cat se poate de bun, donati-l altcuiva care poate sa-i ofere si sa primeasca dragostea pe care el are nevoie sa o primeasca si sa o ofere.

Multumesc acelui medic pentru profesionalismul de care a dat dovada,multumesc stapanului ca a luat decizia inteleapta si mi l-a dat mie in grija.
Din acel moment pot spune cu toata fiinta mea ca el a fost si va fi cel mai bun prieten al meu, iar eu am fost si voi fi cel mai bun prieten al lui.Asociatia poarta numele lui, nu pentru ca mi-a fost credincios si un bun camarad, ci pentru ca Riff mi-a dovedit ce inseamna dragostea si prietenia unui animal,

Riff m-a facut sa inteleg cum sa ma comport cu el si cu alte animalute, Riff mi-a aratat cum sa fiu in acelasi timp stapan, prieten, dar si masculul alfa in toata familia noastra de patrupezi care fara el nu ar fi existat,

Riff mi-a aratat cum sa fiu bun cu celelalte animale si in ciuda geloziei si a faptului ca ar fi vrut sa-i acord atentie numai lui, Riff a acceptat de fiecare data in familie alti membri patrupezi, acei nefericiti ai strazii care au nevoie de ajutorul nostru cand altii ii lovesc,ii alunga, ii infometeaza, ii schingiuiesc, ii omoara, ii blameaza. Riff a fost puntea de legatura intre mine si lumea animalelor”, spune Gabriel Octavian Preda.

Galerie Foto

animae
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004835 (s)