News Flash:

Cum va arata omul peste 1.000 de ani daca lucrurile merg ca pana acum

8 Mai 2018
1008 Vizualizari | 0 Comentarii
populatie

Oamenii se schimba de la un secol la altul, atat din punct de vedere structural, cat si fizic. Astfel, ne-am putea intreba cum va arata omenirea peste un mileniu.

In urma cu 10.000 de ani, oamenii au dezvoltat o toleranta la laptele de vaca. In ultimii 150 de ani am adaugat zece centimetri la inaltimea noastra medie, iar in ultimii 65 de ani am mai adaugat cativa ani la durata medie de viata, asta mai ales datorita progreselor din domeniul stiintei.

Astfel, daca am ajuns atat de departe intr-o perioada atat de scurta, cum vor arata in urmatorii 1.000 de ani? Un episod din AsapSCIENCE explica, cumva, asta. Bazat pe unele dintre cele mai interesante descoperiri stiintifice din prezent, episodul propulseaza omenirea in viitor.

In primul rand, noi, oamenii, vom avea motive sa fim mai siguri pe noi decat suntem acum. Asta pentru ca creierul nostru este atat de complex, incat nici cel mai avansat sistem informatic nu se apropie macar.

In 2014, cercetatorii au folosit computerul K din Japonia – unul dintre cele mai puternice computere din lume – ca sa simuleze activitatea creierului uman. El a avut nevoie de 705,024 nuclee de procesoare, 1,4 milioane de GB de RAM si 40 de minute pentru a procesa aceeasi suma a datelor pe care creierul le proceseaza intr-o secunda.

Dar sa-ar putea sa nu controlam intotdeauna masinariile pe care le cream.

Oamenii de stiinta prevad ca, in viitor, computerele nu numai ca vor atinge viteza creierului uman, ci vom crea inteligenta artificiala care sa vorbeasca, sa interactioneze, sa asculte si sa-si aminteasca. Sa speram ca nu vor folosi aceste informatii ca sa se intoarca impotriva noastra.

Si, pe masura ce computerele progreseaza si devin „umane”, oamenii si robotii vor trai impreuna. In urmatorii 1.00 de ani, limbile vorbite pe intreg globul se vor pierde, ajungandu-se la cat mai putine, poate una universala. In plus, caldura si radiatiile UV vor face schimbari in structura ADN-ul si vom vedea cum pielea inchisa la culoare are legatura cu evolutia.
 

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005042 (s)