News Flash:

Politist de la Serviciul pentru Actiuni Speciale, in coma, dupa ce a fost atacat cu o sabie in timpul unor perchezitii

5 Decembrie 2017
813 Vizualizari | 0 Comentarii
diicot1

Un politist de la Serviciul pentru Actiuni Speciale (SAS) a fost ranit, luni dimineata, in timpul unor perchezitii desfasurate intr-un dosar de trafic de droguri. In Radauti, la domiciliul uneia dintre persoanele vizate, politistul a fost atacat cu o sabie, fiind ranit la brat si la cap.
Update

Politistul a fost preluat cu un elicopter SMURD si transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, acesta fiind in coma, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Agentul sef adjunct de politie Sfichi Dan Ciprian, in varsta de 35 de ani, care lucreaza in cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Suceava, are traumatism cranio-cerebral sever si rani taiate la brat, iar medicii au decis transferul sau de la Spitalul Clinic de Urgenta Suceava la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi.
Politstul a fost dus la Iasi cu elicopterul SMURD, acesta fiind in coma dupa atacul cu sabia.

Politist de la Serviciul pentru Actiuni Speciale, in coma, dupa ce a fost atacat cu o sabie in timpul unor perchezitii

Potrivit ultimelor informatii, politistul este in coma, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O ambulanta l-a preluat de la Spitalul din Radauti, unde a fost dus dupa ce a fost ranit cu o sabie de tip maceta in timpul perchezitiilor si l-a transportat la Spitalul de Urgenta Suceava, in coma.

”Ambulanta a preluat un barbat in coma, de la spitalul din Radauti unde a fost stabilizat si au fost efectate au fost efectuate primele ingrijiri medicale, si l-a transportat la spitalul de urgenta din Suceava”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Serviciului de Ambulanta Suceava, dr. Alexandru Lazareanu.

Politistii din Suceava spun ca propietarul casei unde s-au desfasurat perchezitiile nu a raspuns la solicitarile celor de la actiuni speciale, astfel ca interventia a fost una in forta.

”Unul dintre politistii, un barbat de 35 de ani din Radauti, angajat al IPJ Suceava la Serviciul de Actiuni Speciale a fost ranit in zona capului cu o maceta. Agresorul a fost retinut de politisti” a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Suceava, comisarul Ionut Epureanu.

Politistul a fost transportat de urgenta la spital, in coma indusa, urmand sa fie supus mai multor investigatii de specialitate pentru a se stabili cat este de grava leziunea si ce proceduri medicale trebuie efectuate.

In cursul diminetii au fost organizate opt echipe care urmaru sa faca perchezitii la domiciliile unor persoane suspectate de trafic de droguri. La locuinta unuia dintre suspecti, unul dintre politisti a fost atacat cu o sabie, fiind ranit la brat si la cap, potrivit reprezentantilor Politiei Romane.

"La una dintre locuintele perchezitionate, in Radauti, una dintre persoanele vizate a atacat si ranit, cu o sabie, pe colegul nostru, agent sef adjunct de politi Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru actiuni Speciale Suceava, ranindu-l foarte grav la cap si brat. Barbatul in cauza a fost imobilizat, cercetarile fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz. Acesta a fost arestat, tot intr-o cauza instrumentata de Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Suceva, la data de 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus in libertate sub control judiciar dupa 30 de zile, iar in octombrie 2017 a fost ridicat si controlul judiciar, de catre instanta de judecata", transmite Politia Romana intr-un comunicat de presa.

Carmen Dan, despre politistul ranit: Poate ca acum vom intelege cat de important e sa adoptam masuri

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, sustine ca politistul ranit in misiune va fi transportat la un spital din Iasi, precizand ca este necesara adoptarea unui set de masuri pentru protectia politistilor.

"Suntem mobilizati sa facem tot ce se poate pentru salvarea politistului. Este transportat la un spital din Iasi, iar acolo va fi evaluat mult mai profund si analizam cu specialistii de la DSU posibilitatea sa-l transportam la un spital universitar. (..) Poate acum, in ultimul ceas, vom intelege cat de important e sa adoptam un set de masuri care sa protejeze politistii in misiuni. Poate vor inceta speculatiile ca vrem sa dam puteri sporite politistilor", a declarat Carmen Dan la Digi24.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004684 (s)