News Flash:

PNL vrea sa ii cheme in Parlament pe Dancila si Melescanu pe marginea mutarii ambasadei in Ierusalim

20 Aprilie 2018
849 Vizualizari | 0 Comentarii
parlament5

Presedintele PNL Ludovic Orban a anuntat vineri ca formatiunea pe care o conduce va apela la toate masurile legale, dupa anuntul privind memorandumul ce vizeaza mutarea ambasadei Romaniei din Israel in Ierusalim, printre acestea fiind invitarea premierului si a ministrului de Externe in Parlament.
"La reuniunea Biroului Executiv al PNL de luni vom dezbate aceste teme si vom face propuneri cuvenite. Este clar ca ne vom consulta cu presedintele Romaniei pentru ca in materie de politica externa deciziile le ia presedintele", a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban.

Intrebat ce masuri va lua PNL, liderul formatiunii a vorbit despre convocarea premierului si a ministrului de Externe in Parlament.

"Vom vedea posibilitatile constitutionale pentru a stopa aceste lucruri nocive pentru Romania. Putem chema premierul la Ora Guvernului, putem chema ministrul de Externe sau sa convocam ministrul de Externe in Comisia pentru Politica Externa. Vom folosi toate variantele pe care le avem la indemana",a mai spus Orban.
Acesta spune ca Executivul a gresit prin adoptarea memorandumului.

"Prin aceasta decizie da cu piciorul in cateva secunde unui efort constant de peste 30 de ani de politica externa a statului roman in zona.(...) Din capul locului vreau sa fac precizarea ca Dragnea nu are nici o calitate in materie de politica externa a statului roman si ca nu mi se pare normal ca un lider de partid, chiar daca este partidul de guvernamant, sa faca anunturi care privesc politica externa a statului roman, sa influenteze decizii privitoare la politica externa a Romaniei. (...) O astfel de decizie risca sa genereze efecte grave pentru Romania, efecte nu doar de moment, ci efecte negative care pot sa dureze ani sau zeci de ani . Somam Guvernul sa renunte la orice demers institutional in aceasta directie, sa revina in cadrul constitutional si de asemenea, sa respecte deciziile Organizatiilor in care suntem parte, cum este Organizatia Natiunilor Unite si de asemenea, deciziile luate la nivelul Uniunii Europene, privitor la situatia din Orientul Mijlociu", a mai afirmat Orban.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, sustine ca nu a fost informat sau consultat cu privire la intentia Guvernului Romaniei de lansare a procesului de relocare a Ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Reprezentantii Guvernului au sustinut, vineri, ca memorandumul privind mutarea ambasadei Romaniei din Israel in Ierusalim a fost inaintat de MAE la categoria ”Documente confidentiale” si isi va pastra caracterul pana la o decizie finala, se arata intr-un raspuns pentru MEDIAFAX.

”Caracterul documentului este stabilit de catre initiator, potrivit legislatiei si normelor de tehnica legislativa. In cazul la care faceti referire, Ministerul Afacerilor Externe a decis sa inainteze Memorandumul spre dezbatere, in sedinta de Guvern, la categoria ”Documente confidentiale”. Decizia de clasificare a documentului in aceasta categorie a fost luata din considerente de politica externa si pozitionare a Romaniei, pana la momentul finalizarii procesului de consultare si adoptare a deciziei finale”, se arata intr-un raspuns al Guvernului la solicitarea MEDIAFAX de a oferi mai muolte informatii despre memorandumul privind mutarea ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.


parlament ludovic orban
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005727 (s)