News Flash:

PNL propune introducerea taxarii inverse la carne, in mod silimar cu cea pentru cereale

12 Februarie 2015
996 Vizualizari | 0 Comentarii
Deputatii PNL Nini Sapunaru si Tinel Gheoghe au anuntat, joi, depunerea unei propuneri legislative pentru introducerea sistemului taxarii inverse pentru carne, in mod similar cu cea pentru cereale, masura care potrivit initiatorilor ar reduce evaziunea fiscala si ar sprijini producatorii autohtoni.
Deputatul PNL Nini Sapunaru a declarat ca masura propusa pentru reducerea TVA la carne, care ar fi fost cea mai potrivita, nu a fost acceptata, motiv pentru care liberalii propun taxarea inversa.
”Pentru a salvgrada industrii cred ca trebuie sa recurgem la taxarea inversa. Am pregatit proiectul, am discutat cu ceilalti colegi din Comisia buget-finante, toti suntem de acord, e o solutie care s-a aplicat cu succes in agricultura pentru cereale si a functionat si s-a redus frauda foarte mult. La fel, daca introducem taxarea inversa pe un an de zile, pentru ca pentru atat se aproba de Comisia Europeana, putem nu reducerea pretului la galantar, dar reducem in mod cert frauda si societatile fictive care functioneaza la ora actuala in Romania”, a declarat deputatul PNL.
El a mentionat ca principala problema care ar fi rezolvata de masura propusa vizeaza colectarea TVA la vanzatorul final si reducerea presiunii asupra producatorilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007961 (s)