News Flash:

Perchezitii la sedii ale firmei Schweighofer Holzindustrie, intr-un dosar privind afaceri ilegale cu lemn. Prejudiciul, estimat la 25 de milioane de euro

30 Mai 2018
804 Vizualizari | 0 Comentarii
lemn

Procurorii DIICOT si politistii fac, miercuri dimineata, perchezitii la fabricile din Radauti si Sebes ale firmei Schweighofer Holzindustrie, intr-un dosar privind comert ilegal cu lemne, prejudiciul fiind estimat la 25 milioane de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.


Perchezitii sunt si la Directii Silvice si Garzi Forestiere.

Sunt in desfasurare 23 de perchezitii in Alba, Suceava, Hunedoara, Brasov, Bihor si Bucuresti, prejudiciul cauzat prin achizitionarea de lemn fara provenienta legala sau a carui provenienta ilegala este disimulata prin unele documente justificative cu caracter nereal fiind de 25 milioane euro.

"Sunt efectuate 23 de perchezitii domiciliare la sediul si punctele de lucru ale unei societati comerciale, la 4 institutii, precum si la mai multe locuinte. Pana in prezent, au fost identificate si conduse la sediul unitatii de parchet 10 persoane. Din cercetari a reiesit ca persoane din conducerea societatii comerciale vizate, incepand cu anul 2011 si pana in prezent, ar fi coordonat activitatea de achizitii de lemn rotund de rasinoase provenit din taieri ilegale si deturnarea licitatiilor publice, de la foarte multi furnizori, din majoritatea zonelor impadurite ale Romanei. Aceste materiale lemnoase livrate de furnizori ar fi provenit, in majoritatea cazurilor, din taieri ilegale", potrivit IGPR.
"Unii agenti economici au fost inlaturati de la licitatiile de masa lemnoasa si dupa caz, impusi altii. Totodata, in urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit ca, o parte din cantitatea de masa lemnoasa receptionata nu a fost evidentiata in documente contabile. De asemenea, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca o parte din masa lemnoasa receptionata provenea din savarsirea unor infractiuni de taiere fara drept de arbori. In desfasurarea activitatilor ilicite, membrii grupului infractional organizat au beneficiat si de sprijinul unor functionari publici", precizeaza DIICOT.
UPDATE Schweighofer Holzindustrie, despre perchezitii: Nu am fost instiintati despre obiectul investigatiei

Schweighofer Holzindustrie sustine, in contextul perchezitiilor DIICOT, ca va pune la dispozitia autoritatilor informatiile necesare anchetatorilor, mentionand ca obiectul investigatiei nu a fost comunicat companiei.

"Principiul fundamental al companiei este de a respecta intotdeauna legea si reglementarile in vigoare din tarile in care opereaza. Compania pune la dispozitia autoritatilor toate informatiile necesare pentru buna desfasurare a anchetei in curs si sprijina autoritatile prin toate mijloacele sale pentru o solutionare corecta a investigatiei, pe baza unor date transparente. Compania nu a fost instiintata de obiectul acestei investigatii", reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Schweighofer Holzindustrie.

De asemenea, compania a precizat ca, la inceputul anului, a implentat un plan pentru combaterea taierilor ilegale de lemn.

"Compania a investit 1 milion de euro in consolidarea securitatii lantului sau de aprovizionare prin masuri care depasesc cu mult cerintele legale si reglementarile in vigoare din Romania. La un an de la implementare, compania a facut public bilantul acestor masuri", mai reiese din comunicatul firmei.

Procurorii DIICOT si politistii au efectuat, miercuri dimineata, perchezitii la fabricile din Radauti si Sebes ale firmei Schweighofer Holzindustrie, intr-un dosar privind comert ilegal cu lemne, prejudiciul fiind estimat la 25 milioane de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Anchetatorii au descins si la sediul social din Bucuresti al companiei.

Perchezitii sunt si la Directii Silvice si Garzi Forestiere. Mai exact, sunt verificari la Directiile Silvice din Suceava, Alba si Hunedoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008223 (s)