News Flash:

Pedepsele de pana la un an, EXECUTATE si in arest la domiciliu. Legea merge la promulgare

6 Iunie 2018
871 Vizualizari | 0 Comentarii
judecator

Camera Deputatilor a adoptat miercuri, ca for decizional, un proiect conform caruia persoanele condamnate pana la un an de inchisoare, care nu au comis fapte violente, au dreptul sa execute pedeapsa in arest la domiciliu.
O propunere a PSD la Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, adoptata de deputati, prevede ca: "Regimul semideschis se aplica initial persoanelor condamnate pentru fapte comise fara violenta la pedeapsa inchisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depaseste 13 ani, respectiv persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 3 ani pentru fapte comise cu violenta".

Un alt amendament UDMR la Lefea adoptata de Camera Deputatilor arata ca: "In cazul persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii de pana la un an executarea pedepsei se realizeaza prin detentie la domiciliu, cu exceptia persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenta". Potrivit unei propuneri a social-democratilor prevederile din amendamentul UDMR "se aplica si persoanelor condamnate care mai au de executat 18 luni pana la implinirea fractiei minime obligatorii pentru liberarea conditionata din pedeapsa initiala a inchisorii mai mare de un an".

In plus, in textul modificarilor este prevazut ca se considera 20 de zile executate din pedeapsa pentru fiecare lucrare stiintifica publicata sau inventie si inovatie brevetata.
"Caracterul stiintific al lucrarilor elaborate de catre detinuti este stabilit, potrivit dispozitiilor legale, de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice, denumit in continuare CNCS, cu sprijinul logistic al Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, denumita in continuare UEFISCDI", potrivit textului initiativei legislative.

O alta modificare adoptata prevede ca "invoirea din motive umanitare se poate acorda pentru solutionarea unor probleme sociale, medicale sau pentru sprijinirea familiei, precum si in caz de calamitate".

Camera Deputatilor a votat in plenul de miercuri in calitate de for decizional, astfel Legea ajungand acum la promulgare de catre presedintele Klaus Iohannis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005008 (s)