News Flash:

Pasajul Jiul din Timisoara nu va mai fi largit!

11 Aprilie 2015
1300 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Nicolae Robu a expus ideea cu reorganizarea circulatiei in intersectia de la pasajul Jiul la inceputul anului, afirmand ca este o solutie in analiza si ca aceasta ar putea conduce la eliminarea blocajelor in trafic in zona respectiva.
Edilul afirma de fapt ca, pana sa se ajunga la largirea pasajului pe sub calea ferata, solutiile pentru a le face viata mai usoara soferilor ar fi „rearanjarea traficului” pe structura actuala a zonei si un nou pod peste Bega, lucrari care s-ar putea face cu cheltuiala mica, spunea el.
Intre timp, reprezentantii municipalitatii au ajuns la concluzia ca solutia cu reoganizarea circulatiei ar presupune costuri prea mari. Aproximativ 250.000 de lei, conform estimarilor – prea mult pentru o masura care ar trebui sa fie cu titlu provizoriu, considera autoritatile. Asa ca nu se mai face nimic…
„Am decis sa nu facem aceasta rearanjare a traficului, pentru ca sunt costuri mult peste ceea ce ne-am asteptat initial, vreo 250.000 de lei. Si pentru o amenajare provizorie este prea mult. Celalalt proiect ramane, dar era vorba sa facem o amenajare provizorie pana cand ajungem sa largim trecerea, ca sa imbunatatim traficul. Era o varianta care permitea schimbarea sensurilor, adica la o anumita semaforizare se mergea pe o anumita banda intr-un sens si pe alta culoare a semaforului, pe aceeasi banda se mergea in sensul celalalt. E mai complicat de explicat… Asta presupunea anumite modificari in geometria intersectiei, un numar de semafoare, si cand s-a facut devizul estimativ si am vazut suma, 250.000, am spus ca nu merita, ca totusi este ceva cu titlu provizoriu… Pe hartie, solutia a fost foarte interesanta cand mi-a fost prezentata, dar eu mi-am inchipuit ca asta va costa acolo vreo 50.000…”, a explicat Robu.
In concluzie, la pasajul Jiul nu se va schimba nimic nici anul acesta. Reprezentantii primariei intentioneaza pana la urma sa acceseze bani europeni pentru largirea trecerii pe sub calea ferata din zona Circumvalatiunii – Jiul.
„Solutia este sa largim trecerea pe sub calea ferata, e in derulare proiectul – studiul de fezabilitate, facem proiectul, insa acolo vom aplica pe fonduri europene… Nu va incepe anul acesta. Anul acesta incepem la Popa Sapca, unde avem deja si avizele, mai avem o nimica toata de rezolvat si dam drumul la licitatie”, a mai anuntat primarul, scrie tion.ro.
Pentru inceperea lucrarii de pe Popa Sapca anul acesta sunt prevazuti la buget local aproximativ 2,2 milioane de euro – largirea strazii Popa Sapca, a trecerii pe sub calea ferata si a bulevardului Antenei.

robu circumvalatiunii jiul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009929 (s)