News Flash:

Cat cheltuie romanii pentru masa de Paste

10 Aprilie 2015
1474 Vizualizari | 0 Comentarii
Pregatirea mesei pentru Paste de anul acesta necesita un buget minim de aproximativ 400 de lei, daca produsele sunt cumparate de la hipermarket si gatite acasa, insa bugetul se poate mari si de aproape trei ori, depasind 1.000 de lei, in cazul in care mancarea este livrata gata de firme de catering.
O masa traditionala de Paste, care contine bors de miel, drob, aperitive, friptura de miel, oua vopsite, sarmale, pasca, cozonac, bauturi alcoolice si racoritoare costa in jur de 400 de lei, daca ingredientele necesare sunt cumparate si gatite in casa.
Astfel, carnea de miel poate fi cumparata din piete cu sume cuprinse intre 21 si 26 de lei pe kilogram, ca si anul trecut. In acelasi timp, o punga de un kilogram cu organe si prapur pentru drob costa intre 21 si 25 de lei.
In schimb, kilogramul de drob gata preparat si ambalat in caserole porneste de 16 lei si poate ajunge si pana la 75 de lei.
Astfel, cel mai scump drob este comercializat de producatorii care vand produse traditionale. Un kilogram de drob din pui costa 65 de lei, iar cel din curcan 75 de lei.
Pentru aperitiv, 100 de grame de muschi file costa 3,12 lei, aceeasi cantitate de sunca de porc costa aproximativ 3 lei, 100 de grame de telemea de vaca poate fi cumparata cu 2,15 lei, cascavalul cu 2,49 lei 100 de grame, iar un baton de salam de Sibiu costa intre 32 si 37 de lei. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007994 (s)