News Flash:

A fost depus un nou proiect de lege

Părinții care au mai mult de un copil ar urma să primească 2000 de lei de la stat

2 Iunie 2023
291 Vizualizari | 0 Comentarii


Un grup politic a înaintat un proiect de lege care prevede acordarea unei sume de 2000 de lei, gratuit, părinților care au mai mult de un copil.

Oficialii susțin că aceasta ar putea fi o modalitate eficientă de a stimula natalitatea în România, țară care se confruntă cu o scădere alarmantă a populației.

Conform statisticilor oficiale, populația României a înregistrat o reducere de 1,1 milioane de locuitori, adică 5,3%, între cele două recensăminte din 2011 și 2021. Segmentul tinerilor este cel mai afectat, cu o scădere de 18% la copiii cu vârsta sub 1 an, 8,4% la copiii sub 5 ani și 5,7% la copiii sub 10 ani. De-a lungul perioadei 1990-2021, populația României a pierdut 4,16 milioane de locuitori, adică 17,9%, o situație dramatică care necesită acțiuni imediate.

„Astăzi am depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților propunerea legislativă privind stimularea creșterii natalității, sprijinirea copilului și familiilor în România. Astfel, prima parte a propunerii legislative vizează acordarea unei indemnizații lunare pentru persoanele care au în întreținere mai mult de 2 copii, până la vârstă de 18 ani, începând cu echivalentul unui salariu minim net lunar până la echivalentul a două salarii minim nete și jumătate pentru cele care au 6 copii și mai mulți. Această indemnizație nu ține cont de veniturile realizate și nici nu va fi impozitată, dar o condiție pentru ca persoanele să o primească este ca una din acestea să realizeze venituri. Copiii aflați în îngrijirea persoanelor prevăzute la acest articol să fie înscriși într-o unitate de învățământ, după împlinirea vârstei de 3 ani”, a afirmat Gigel Știrbu, inițiatorul proiectului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005645 (s)